National

Bogdan Olteanu prezent la ICCJ, dupa ce a contestat decizia de arest la domiciliu

Publicat: 11 aug. 2016
1
Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu s-a prezentat in aceasta dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie(ICCJ), dupa ce a contestat decizia magistratilor de a-l plasa in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Contestatie in acest caz au depus si procurorii DNA, care sunt nemultumiti de decizia primei instante si doresc ca Bogdan Olteanu sa fie arestat preventiv. 
Olteanu este acuzat ca, in perioada iulie – noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.  Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii. 
Procurorii sustin ca suma de un milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea, in sediul PNL.  De asemenea, procurorii arata ca, in toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmarind obtinerea unui mandat de deputat.  In acest context, din dispozitia lui Vintu, Olteanu a beneficiat de consultanta politica pentru campania electorala fara sa achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.Adauga un comentariu