National

Bogdan Olteanu audiat la sediul DNA!

Publicat: 15 sept. 2016
1

In aceasta dimineata, fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, s-a prezentat in fata procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Citeste si: Parintii si fosta sotie a lui Bogdan Olteanu audiati la sediul DNA

Mai jos vom reda integral comunicatul DNA emis vineri, 29 iulie 2016, cu privire la motivele pentru care Olteanu este audiat:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 29 iulie 2016, a inculpatului

OLTEANU BOGDAN, la data faptei presedinte al Camerei Deputatilor, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii.
Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.
Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectiva a fost numita la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.
Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 29 iulie 2016, inculpatul Olteanu Bogdan urmeaza sa fie prezentat Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”.
Adauga un comentariu