International

BMW vrea să dea lovitură după lovitura pe piaţa autoturismelor de lux

Publicat: 13 oct. 2019

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) vrea să dubleze, anul viitor, vânzările maşinilor sale de lux pentru a-şi majora profitul, a afirmat directorul financiar Nicolas Peter, transmite Reuters, potrivit Mediafax. BMW speră să vândă anul viitor 135.000 de modele premium, cum ar fi i8, 8-series, X7 şi 7-series, faţă de aproximativ 65.000 unităţi livrate, în 2018. „Vrem să creştem în următorii ani şi suntem convinşi că segmentul premium va depăşi nivelul pieţei, şi noi vom depăşi nivelul pieţei”, le-a spus Peter, jurnaliştilor germani, conform sursei citate.

Companiile obţin marje de profit mai ridicate din vânzarea modelelor de lux faţă de vehiculele obişnuite, iar majorarea livrărilor va ajuta divizia auto a BMW (care include brandurile BMW şi Mini) să revină la o marjă de profit între 8% şi 10%, a explicat directorul financiar al companiei.

Costurile pentru dezvoltarea maşinilor mai mici, inclusiv un model electric Mini, au afectat profitabilitatea companiei germane.

În martie, BMW avertiza că profitul grupului înainte de taxe va scădea cu peste 10%, în 2019, şi a anunţat un plan de sporire a eficienţei de 12 miliarde de euro pentru a compensa investiţiile în noile tehnologii.

Totuşi, BMW nu va face concedieri forţate nici în 2019, nici în 2020 în rândul angajaţilor săi din Germania cu contract permanent de muncă, dar va încerca să reducă partea de costuri prin pensionări anticipate şi reducerea bonusurilor anuale.

„Plăţile anuale trebuie recalibrate la un nivel sensibil. Deja au fost ajustate pentru membrii Consiliului de Administraţie, iar acum negociem cu angajaţii”, a declarat Nicolas Peter, potrivit sursei precizate.

BMW a reafirmat că va închide, în 31 octombrie, fabrica să din Oxford, unde produce modelul Mini şi se pregăteşte pentru o potenţială perturbare a comerţului în cazul unui Brexit fără acord.
Adauga un comentariu