Eveniment-Social

Blocada rutiera dimineata, in zona Galata, din cauza TIR-urilor cu marfa

Publicat: 26 apr. 2015
1

Soferii ieseni sunt nemultumiti de problemele legate de sincronizarile semafoarelor din oras, dar si de multe situatii in care intersectii din cartiere ajung sa fie blocate din cauza masinilor de aprovizionare de la supermarketuri si de timpii de asteptare de la unele semafoare.

Soferii au transmis primariei solicitari pentru gasirea unor masuri de fluidizare a traficului rutier in intersectia din Galata de langa Lidl, unde la primele ore ale diminetii traficul este dat peste cap pentru cei care vin dinspre Spitalul Clinic de Recuperare catre Scoala Titu Maiorescu, pe sub pasajul feroviar. Potrivit soferilor, totul merge relativ bine pana in momentul in care ajung in dreptul magazinului Lidl si trebuie sa vireze la dreapta. In primul rand, desi sunt pe drumul cu prioritate lucrurile stau pe dos. Soferii se „baga” in intersectie disperati de timpii mari de asteptare. Astfel multi soferi intra in parcarea Lidl crezand ca astfel scurteaza timpii de asteptare, dar mai rau fac.

„Incurca traficul si TIR-urile care descarca marfa la Lidl si care fac manevre la orele diminetii blocand de tot circulatia in zona. Solutia pe care o vad eu este aceea de a delega un agent de la Politia Rutiera care sa dirijeze circulatia in zona si interzicerea accesului prin parcarea magazinului a vehiculelor care incearca sa sunteze traficul normal si civilizat din zona”, se arata intr-o sesizare adresata primariei de Bogdan Mironescu.

Reprezentantii municipalitatii au fost sesizati de catre un iesean si de tratamentele la care sunt supusi pietonii care tranziteaza intersectia, in acest weekend o masina de la salubritate facand trecatorii sa fuga de pe trotuare din cauza jetului cisternei care spala strada.

„Am remarcat in aceasta dimineata (24 aprilie – n.r.) o masina a Salubris care arunca cu apa pe dreapta curatand astfel strada de mizerie. Cred ca este cel mai putin inspirat intervalul orar in care se poate face acest lucru, deoarece traficul rutier si mai ales pietonal este aglomerat. Imi era mila de pietonii care trebuiau sa se fereasca de jetul de apa pentru a nu fi udati si murdariti”, sustine ieseanul. Reprezentantii municipalitatii au precizat ca vor analiza reclamatiile facute de soferi.
Comentarii
  • da ce cuta tirurile prin oras la ora de varf??cum in in galat la fel este si la vama la gara ca si acolo prostimea de guvernanti vamuiesc cand intra in tara si ies din tara si le vamuiesc si in oras fu-tuiar glodu in gura…centura pentru ce este?? ca sa mearga oile pe ea si vacile..pe centura sa mearga tirurile da nu merg ca no ieseit din garantie de asta ca daca ar merge tirurile sa vezi prapad pe soseaua de cnetura daca stai o zi intreaba vezi maxim 3 tiruri va spun ca stau in zona cirul pe acolo zilnic

  • politia are ordin sa nu amendeze tiristii ne amendeaza pe noi ca depasim tirurile care fac blocaje ..fir-ar mu-iia lor a draq …nichita sta ca belferu sii vin pachetelele cu spagi ca vorba aia tot ce se misca prin oras se plateste..rusine sa va fie ca ati facut strada de centrua vai de capul ei si de asta nu dati drumu la tiruri pe acolo ..se stie ca daca ar circula pe acolo nu ar prinde garantia ..si na la ce spagi s-au dat nu e voie cu tirurile pe acolo

  • la orice ora, pe strazile din iasi vezi tir-uri si camioane mari ce incurca circulatia, nu mai vorbesc de poluare
    Prostanii de la politie se fac ca nu ii vad, isi fac planul de amenzi sa poata cotiza la mirletele de Dorohoi, cel mai vinovat de situatia actuala din oras, chiar daca se face ca ploua

Adauga un comentariu