Magazin

Blestemul Bibliei DIAVOLULUI

Publicat: 30 sept. 2014
1
Biblia e considerata cea mai importanta carte a omului. Poate nu a fost prima care a aparut, dar are o insemnatate covarsitoare pentru existenta umana. Tocmai de aceea fac valva materialele despre ea.
Se spune ca, in urma cu vreo 800 de ani, un calugar condamnat a scris „Cartea Cartilor” (adica „Biblia Diavolului”) cu ajutorul Satanei. Circumstantele misterioase nu au fost descifrate in totalitate niciodata. Se banuieste ca volumul „Codex Gigas” („Codicele gigant”) ar fi fost scris in 20 de ani, de catre o singura persoana, si ar cuprinde multime de texte, dar nu neaparat religioase. Printre altele, in paginile lui s-ar regasi formule magice impotriva deochiului si bolilor, fragmente din Vechiul si Noul Testament, prima istorie a cehilor etc.

Citeste si: Text ascuns, descoperit intr-un manuscris al Noului Testament

Conform unei legende insa, unui calugar condamnat la moarte i s-ar fi propus un schimb ciudat: daca reusea sa realizeze doar intr-o noapte cea mai mare carte scrisa vreodata, era iertat de fapta. Dandu-si seama ca ii era, practic, imposibil asa ceva, pe la mijlocul noptii a invocat ajutorul Satanei. L-a primit, dar in schimbul mai multor portrete. Cu alte cuvinte, calugarul a reusit sa faca ce i s-a spus ca sa fie iertat, dar numai pentru ca a inserat in paginile cartii diverse ilustratii cu diavolul. Tocmai de aici vine si denumirea de „Biblia Diavolului”. Din pacate, dupa aceea, calugarul a avut parte de o viata cu multa suferinta.
Ciudat este faptul ca volumul n-a fost niciodata interzis, nici macar in timpul Inchizitiei. In orice caz, dimensiunile sunt impresionante: are 75 de kg si masoara 92 x 50,5 cm, fiind alacatuir din 312 coli de pergament (adica are, in total, 614 pagini).Adauga un comentariu