National

Blaga, dupa arestarea lui Bogdan Olteanu: CA al BNR poate functiona pana in septembrie fara un om. Nominalizarea ni se cuvine

Publicat: 01 aug. 2016
1

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei poate functiona pana la 1 septembrie cu un om in minus in cazul demisiei lui Bogdan Olteanu, a declarat luni copresedintele PNL Vasile Blaga, adaugand ca nominalizarea pentru postul care va ramane vacant apartine liberalilor.

„Am discutat astazi in Comisia de unificare, nu in Biroul Politic National, si daca isi da dl Bogdan Olteanu demisia, functioneaza Consiliul de Administratie al BNR, nu depinde numai de noi – PNL – ca sa convocam Parlamentul. Daca conducerile celor doua camere vor ajunge la o astfel de concluzie, noi vom raspunde pozitiv, dar fara nicio problema poate functiona pana la 1 septembrie si cu un om in minus Consiliul de Administratie al BNR”, a spus Blaga.

Citeste si Scenariu SOC: Inlaturarea lui Bogdan Olteanu de la BNR ii lasa drum liber lui Lucian Isar, sotul Alinei Gorghiu

Liderul PNL a subliniat ca nominalizarea pentru functia care va ramane vacanta in CA al BNR apartine liberalilor.

„Ni se cuvine nominalizarea, exista un algoritm parlamentar care a functionat intotdeauna, s-a respectat intotdeauna. Nu vad de ce nu s-ar respecta si acum. Dar nu discutam de nume acum, cand va fi cazul”, a aratat copresedintele PNL.

Citeste si Tariceanu sterge pe jos cu Alina Gorghiu: „Daca nu era Olteanu, ea nu era nimic”

Blaga a facut referire si la afirmatiile lui Victor Ponta, aratand ca da explicatii nu numai din solidaritate cu colega sa Alina Gorghiu, ci pentru respectarea adevarului.

„Atunci cand am decis in Biroul Politic si pe urma in grupurile parlamentare sa continuam mandatul dl Bogdan Olteanu, colega mea nu facea parte din conducerea partidului. Era in grupul parlamentar si cu asta basta, asa incat sa arunci cu noroi intr-o zona sau alta nu cred ca este elegant, mai ales din partea unui politician cu pretentiile si experienta dl Ponta”, a declarat Blaga.
Comentarii
Adauga un comentariu