Actualitate

Biroul Furturi Auto in alerta

Publicat: 08 ian. 2001
1

•Val de spargeri de autoturisme •Anul trecut, au fost reclamate, in medie, cate trei furturi pe zi •In primele zile ale anului, politistii au primit 25 de sesizari

Biroul Furturi Auto din cadrul Politiei Judiciare a Judetului Iasi a fost un departament deosebit de solicitat in anul ce tocmai s-a incheiat. In 2000, hotii din si de masini au dat dovada si de inventivitate, dar au si demonstrat ca pot munci cu spor. In cursul anului trecut, iesenii au sesizat mai multe sute de furturi din si de autoturisme, in medie, Politia avand de cercetat trei astfel de fapte pe zi. Inca de la inceputul anului, s-a evidentiat faptul ca si in urmatoarele 12 luni hotii specializati in autoturisme vor lucra in continuare nestingheriti, pentru ca masurile de prevenire luate de Politie nu au nici un efect.

Cu toate ca s-a luat masura patrularii mai multor zone din oras, prea putini hoti de autoturisme au fost prinsi, majoritatea actionand in retele foarte bine organizate si, mai ales, informate. In primele zile ale anului, IPJ a primit 25 de sesizari de spargeri de autoturisme, iar dintre acestea au fost rezolvate mai putin de o treime. Prejudiciul produs de hotii de masini este foarte mare prin insasi valoarea bunurilor care au fost furate: autoturismul intreg sau componente ale acestuia si sisteme electronice. In ultimele ore, in Iasi au fost sparte inca trei masini. Una dintre ele, un Daewoo Tico, apartine lui Ciprian Gabriel Donisan.

Acesta a reclamat ca hotii nu numai ca i-au deschis portiera, dar au si distrus-o. Infractorii s-au ales dupa aceasta spargere cu o statie de emisie-receptie a carei valoare este destul de mare. Infractorii au vizat si un alt Tico, apartinand lui Radu Nicolae Moraru. Pagubele au fost foarte mari, pentru ca hotii aproape ca au taiat portiera masinii pentru a fura oglinda retrovizoare din partea stanga. O tentativa de furt s-a produs si asupra masinii ce apartinea lui Mihai Cristian Negura. Hotii nu au reusit decat sa sparga parbrizul autoturismului Dacia Nova si, speriati de zgomote din apropiere, au fugit, lasand „operatia” neterminata. Politistii au inregistrat si aceasta plangere, prejudiciul fiind de 700.000 de lei.
Adauga un comentariu