National

Birchall, precizari dupa ce Ponta i-a pomenit numele in dosarul Blair

Publicat: 12 sept. 2016
1

Fostul premier Victor Ponta a scris, pe Facebook, ca Tony Blair a fost invitat in Romania la initiativa Anei Birchall, politiciana purtand toate negocierile despre program si donatii.

Ana Birchall a reactionat pe Facebook:

”In calitate de secretar international al PSD era o obligatie profesionala de a propune organizarea unor evenimente, inclusiv cu invitati de marca de peste hotare. In perioada intocmirii programului de evenimente internationale pentru anul 2012 (respectiv noiembrie-decembrie 2011) propunerea realizarii unei activitati despre viitorul Uniunii Europene avandu-l drept protagonist pe dl. Tony Blair a fost un gest firesc, avand in vedere sustinerea consecventa a domniei sale fata de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Totodata, vizita a fost un bun prilej de a pune Bucurestiul pe harta, in discutiile si intalnirile oficiale sustinute fiind abordate teme de interes general si nu chestiuni politice inguste.

Fiind persoana care a mijlocit dialogul initial si schimbul de contacte intre echipa dlui Blair si Fundatia din Romania ce a facut posibil evenimentul, implicarea mea ulterioara a vizat exclusiv elemente de agenda si protocol (spre exemplu: recomandari de potentiali invitati la dezbaterea publica, recomandari privind alegerea moderatoriului dezbaterii, recomandari pentru posibile interviuri in mass media romaneasca, intalniri de lucru cu ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, intampinarea la aeroport alaturi de ambasadorul britanic a domnului Toni Blair).

In acest context, mi s-a transmis foarte limpede faptul ca dl. Tony Blair nu va percepe onorariu, dar incurajeaza gazdele sa sprijine o actiune caritabila indicata de domnia sa. Neavand legitimitatea si calitatea juridica sa ma implic in aspectele de natura financiara am transmis fundatiei organizatoare din Romania mesajul echipei oaspetelui din Marea Britanie, pentru continuarea directa a dialogului, contributia mea oprindu-se aici.

Toate aspectele de ordin logisitc ale vizitei au fost asigurate de echipa desemnata de Fundatia gazda din Romania, inclusiv formatul final al dezbaterii si lista aferenta de invitati.

Regret faptul ca un eveniment benefic pentru imaginea Romaniei a luat o asemenea turnura, insa consider oportun ca institutiile abilitate sa faca lumina, intrucat confuzia si anatemizarea sunt mult mai nocive.

Precizez ca nu am nici o calitate in acest dosar”.
Comentarii
  • Ne facem de rusine in toata lumea….Nu doar in Europa! Nu stiu ce sa mai cred despre acest DNA,care,asa se pare,a cam luat-o razna. Nu cred ca este bine sa lasi institutii de acest gen in mana unor femei.Mai cu seama daca „aduc” cu femeia-comisar de pe Potemkin! Doamna Birkhall a confirmat ce a scris V.Ponta pe blogul sau. Este timpul ca cineva sa opreasca aceasta batjocura nationala!

Adauga un comentariu