Eveniment-Social

Billa si Kaufland, amendate de OPC

Publicat: 01 apr. 2008
1

In urma controalelor efectuate la mai multi agenti economici, inspectorii de la Protectia Consumatorului au amendat supermarketurile Billa si Kaufland cu cate o mie lei pentru expunerea spre vanzare a unor recipiente continand peste o suta litri de ulei de masline, pe ale caror etichete nu erau inscrise informatii in limba romana privind etichetarea nutritionala.

In perioada 17- 29 martie 2008, inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Iasi au verificat 12 operatori economici, privind calitatea si modul de etichetare a uleiului de masline, depistandu-se abateri de la prevederile legale la 6 dintre acestia. Au fost aplicate 6 sanctiuni, respectiv doua avertismente si 4 amenzi, in valoare totala de 4.000 lei. A fost oprita temporar de la comercializare o cantitate de peste 270 litri de produse, in valoare de 4.087 lei. Societatea comerciala Viosand Tricotex SRL Pascani a fost sanctionata cu avertisment pentru lipsa informatiilor privind denumirea produsului, cantitatea neta si data durabilitatii minimale in acelasi camp vizual pe mai multe sticle de ulei de masline. Societatea comerciala Ilma Super SRL din Miroslava a primit un avertisment din partea inspectorilor OJPC pentru lipsa inscrierii pe eticheta a sintagmei „ulei obtinut direct din masline si exclusiv prin metode mecanice”, asa cum dispun prevederile europene. Pentru lipsa informatiilor privind categoria uleiului si pentru lipsa informatiilor in limba romana privind faptul ca uleiul este obtinut direct din masline si exclusiv prin metode mecanice, societatea comerciala SC Cub SRL a fost amendata cu suma de o mie lei. SC Piramid SRL din Iasi a fost sanctionata cu o amenda in valoare de o mie lei pentru lipsa denumirii importatorului pe eticheta.
Comentarii
  • Cu asa amenzi, e normal sa „ tapuiasca„ in fiecare zi pt a recupera cat mai repede amenda.Dai dom`le 10 mii,ca sa nu-si poata permite o noua amenda.Sau e alta jmecherie. Exemplificam :OJPC-tre sa-ti dau 40000 amenda pt …etc.Patron:Da ce sa dai atata ca nu casliga nimeni,doar statul.Iau eu 1000,tu iei 1000,si casliga doi.Matematica comerciala nene.

  • dar despre uleiurile ce poarta in nume „De sansa”(din samanta) care provine din a doua stoarcere a maslinelor , mai exact din samburii si resturile ramase, si care e calitativ f slab si e vandut la pret de ulei de masline folosindu se de denumirea „De sansa” ca o marca…..ce spune OPC

  • O intrebare retorica pentru OPC, intr-un articol de acum cateva zile bune se spunea ca Kauflandul va fi inchis daca va mai fi amendat odata-era despre un pret afisat si plata altui pret mai mare la casa- Domnilor OPC-isti cand inchideti un supermarket din astfel de motive ca sa se invete minte cu totii sa fie normali?
    Mi-ar place sa vad cateva supermaketuri inchise, cu toate ca si mie personal aproape mi-a devenit indispensabil cel mai aproape de locuinta mea, dar se pare ca nu se va intampla asta niciodata, pot vedea astfel de lucruri doar in filme si e pacat ca a murit Pruteanu si nu prea a reusit sa impuna si moral nu numai legal folosirea limbii romane macar pentru strictul necesar si uzual.

Adauga un comentariu