International

Bilantul cutremului din Ecuador. 272 de morti si peste 2.000 de raniti

Publicat: 18 apr. 2016
1
Potrivit informatiilor date de presedintele ecuadorian, Rafael Correa, bilantul cutremurului cu magnitudinea de 7.8 grade produs sambata noapte in Ecuador a ajuns la 272 de morti si 2.068 de raniti.
„Ecuadorul a fost lovit incredibil de tare … Este cea mai mare tragedie in ultimii 67 de ani”, a declarat Correa, care si-a intrerupt vizita din Italia pentru a se intoarce in tara. „Exista indicii ca ar fi supravietuitori sub daramaturi si asta e prioritatea acum”, a precizat presedintele ecuadorian. Bilantul anterior era de 235 de morti si peste 1.500 de raniti. Ultimul cutremur puternic care a lovit Ecuadorul s-a produs in 1979, cand au murit 600 de persoane si au fost ranite alte 20.000. Dintre orasele de pe coasta de vest a Ecuadorului din apropierea epicentrului, cel mai afectat este orasul turistic Pedernales. Stare de urgenta a fost declarata in sase provincii din tara. Potrivit autoritatilor, cutremurul a fost urmat de 230 de replici, majoritatea lovind orasul Pedernales.
Circa 13.500 de membri ai fortelor de securitate au fost mobilizati pentru a participa la operatiunile de interventie si salvare a posibililor supravietuitori. Statele Unite au confirmat ca printre victimele decedate se afla si cetateni americani, iar premierul canadian, Justin Trudeau, a precizat ca si doi cetateni canadieni figureaza in bilantul celor decedati. Cutremurul s-a produs sambata la ora locala 18:58 (02:58) ora Romaniei, in apropiere de orasul Muisne de pe coasta de vest a tarii, fiind resimtit in aproape toata tara.Adauga un comentariu