Eveniment-Social

Bijuterii de lemn din Crimeea, la Expomineralia, in Palas Mall – FOTO

Publicat: 19 mai 2015
Toti cei pasionati de pietre pretioase si semipretioase, prezentate sub forma de bijuterii sau de obiecte de decor, sunt invitati la o noua editie a Expomineralia. De miercuri pana duminica, in perioada 20 – 24 mai 2015, iesenii si nu numai vor descoperi in Atriumul Palas Mall o colectie impresionanta de piese, care acopera absolut toate preferintele, in cadrul targului international de minerale, roci si bijuterii. De aceasta data, vedetele Expomineralia sunt bijuteriile din esente deosebite de lemn, realizate in Peninsula Crimeea, care le-au cucerit chiar si pe vedetele de la Hollywood. Create integral din lemn sau in combinatii cu minerale precum chihlimbarul, turcoazul si coralul, accesoriile impresioneaza prin unicitatea, simplitatea si frumusetea lor.
Cei interesati vor putea alege din peste 500 de articole din esente de lemn, lucrate manual dupa o tehnica specifica doar mesterilor din Crimeea, inca de pe vremea tarilor rusi. Supranumite si „bijuteriile interzise”, pentru ca o perioada nu au putut fi comercializate in afara Crimeei, obiectele reprezinta o traditie de peste un secol in piata mondiala a accesoriilor din lemn. Clientii Palas Mall isi vor putea imbogati colectiile cu bratari, cercei, coliere si chiar inele sculptate, realizate din esente de lemn speciale, precum: jneapanul, stejarul de munte, fisticul, tisa, piersicul, caisul, nucul, ciresul, frasinul, migdalul, marul, pinul si zada.
La Expomineralia mai sunt prezentate peste 150.000 de bijuterii, accesorii, decoratiuni si alte obiecte lucrate cu maiestrie, din minerale aparte. Articolele cu un design deosebit sunt create din roci, flori de mina, geode, cristale, lemn, pietre pretioase si semipretioase, care provin din peste 50 de tari ale lumii. Mai mult de 180 de tipuri de pietre, cu forme si culori diferite, au fost utilizate pentru crearea bijuteriilor stralucitoare si rafinate. Cei pasionati vor putea afla care sunt proprietatile fiecarei pietre, ce se potriveste zodiilor si personalitatilor lor sau cum le pot influenta starea de sanatate.Adauga un comentariu