International

Biden anunta ajutoare pentru Ucraina: Rusia sa dea inapoi Crimeea!

Publicat: 07 dec. 2015
1

Vicepresedintele american Joe Biden, aflat in vizita in capitala ucraineana Kiev, a dat asigurari vecinilor Romaniei ca SUA vor sprijini in continuare tara.

In acest sens, America va aloca alte 190 de milioane de dolari in sprijinul reformelor de care are nevoie Ucraina.

Citeste si  Fiul lui Joe Biden, numit in Consiliului de administratie la cea mai mare companie de de gaze privata din Ucraina

Statele Unite sunt alaturi de poporul ucrainean in fata agresiunii continue din partea Rusiei si a separatistilor sustinuti de Rusia”, a declarat Biden, dupa discutiile sale cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko.

Biden a subliniat de asemenea ca Statele Unite nu vor accepta niciodata anexarea Crimeii de catre Rusia: „Moscova va trebui in cele din urma sa puna capat ocuparii teritoriului suveran al Ucrainei”, a spus vicepresedintele american.

Citeste si Rusia ACUZA: SUA instiga Kievul sa rezolve criza din Ucraina prin ofensiva militara

Invazia e catre Rusia a Crimeii nu va fi acceptata de catre noi sau de catre comunitatea internationala. Aceasta incercare de anexare este contrara legii internationale, este gresita, si nu va fi acceptata in nicio imprejurare”, a mai spus lierul american, relateaza AFP, citata de The Daily Star.

Nu in ultimul rand, Joe Biden a cerut ca Rusia sa respecte acordul de pace cu Ucraina si sa dea inapoi Crimeea Kievului.

Citeste si Referendumul din Crimeea, exit poll: Locuitorii regiunii au ales in proportie de 93% alipirea la Rusia
Adauga un comentariu