Eveniment-Social

Biblioteca judeteana a organizat activitati de sport si lectura pe esplanada de la CUB – FOTO

Publicat: 12 aug. 2016
Joi, 11 august 2016, pe esplanada de la CUB s-a desfasurat a doua activitate din cadrul unui inedit proiect de vacanta denumit „Biblioteca de Sport„. La activitate a fost prezent si un alt partener al Bibliotecii Judetene Iasi, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany Iasi prin grupul de copii de la Scoala GimnazialaStefan cel Mare si Sfant” comuna Dobrovat, judetul Iasi. Elevii, insotiti de cadrele didactice, au vizitat biblioteca, au primit permise de intrare in biblioteca, s-au bucurat de carti si de atmosfera placuta a bibliotecii, dupa cum se observa din impresiile copiilor.

Vezi si INEDIT! O mare biblioteca din Iasi isi invita cititorii la sport si relaxare

Activitatea a continuat pe esplanada de la cub unde impreuna cu ceilalti participanti au construit un discurs literar de promovare a lecturii, pe baza lecturarii cartilor preferate. Exemplificari:  
  • „Moara cu noroc” de Ioan Slavici (cuvantul cheie LASITATE) – „Sa nu ne lasam invinsi de lasitate si sa ne conducem viata prin lectura si sport!”
  • „Lumi disparute” de John Howe (cuvantul cheie AVENTURA) – „Noi trebuie sa continuam aventura prin lume prin educatie si multa miscare pentru sanatate!”
  • „Legendele Olimpului” de Alexandru Mitru (cuvantul cheie INTRECERE) – ” Prin educatie si practicarea unui sport sa ne demonstram curajul si puterea! „
  • „Poveste fara sfarsit” de Michael Ende (cuvantul cheie RENASTERE) – „Educatia Fizica si Sportul Mintii mereu ne fac sa renastem !”
  • Partea a doua a intalnirii a fost dedicata sportului, miscarii si distractiei si toti cei prezenti au participat activ la o sedinta de aerobic si de relaxare sub indrumarea instructorilor Mariana si Ionut Parju de la Clubul Sportiv Master San Iasi. La final, participantii au primit diplome de participare, iar din partea partenerilor, vouchere. Sesiunile au loc in fiecare zi de joi a lunii august, in intervalul orar 16:00 – 17:30 si vizeaza promovarea si practicarea sportului ca metoda de incluziune sociala prin educatie si lectura, sprijinand copiii, tinerii si populatia Iasului sa dobandeasca atitudini de fair play, solidaritate, participativitate. Proiectul este implementat in parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas IasiCentrul de Resurse pentru Familii si Clubul Sportiv Master San Iasi.    Adauga un comentariu