National

Biblia lui Elvis, vanduta cu 94.000 de dolari

Publicat: 09 sept. 2012
1

O biblie care a apartinut lui Elvis Presley, regele Rock ‘n’ Roll-ului, a fost vanduta la o licitatie din Greater Manchester contra sumei de 59.000 de lire sterline (94.000 de dolari), informeaza BBC.
Cartea de 1.600 de pagini i-a fost data cantaretului de unchiul sau Vester si de matusa Clettes la primul Craciun petrecut in casa sa din Graceland, in 1957. Ea contine adnotari facute de Presley, care a murit la 16 august 1077, la 42 de ani.
O pereche de pantaloni nespalati ai cantaretului, scosi la vanzare de casa de licitatii Omega din Stockport, nu a fost vanduta pentru ca sumele licitate nu au atins pretul de rezerva. Sumele licitate pentru pantaloni au ajuns la 5.000 de lire sterline, in timp ce pretul de rezerva fusese fixat la 7.000 de lire sterline.
Biblia s-a numarat printre cele peste 100 de obiecte care au apartinut lui Elvis Presley scoase la vanzare. Aceasta a fost vanduta in numele unui colectionar britanic al lui Elvis, care vinde un sfert din colectia sa.
Karen Fairweather, din partea licitatorilor, a spus: „A fost o atmosfera cu adevarat interesanta in camera, am avut 300 de oameni si s-au facut licitari online si prin telefon din toata lumea”.
Cel care a castigat licitatia prin telefon, care a avut doi rivali tot prin telefon si care nu a dorit sa fie identificat, este un american stabilit in Marea Britanie.
Adauga un comentariu