Magazin

Bere romaneasca cu hamei strain

Publicat: 30 iul. 2012
1

Bem bere romanesca cu hamei strain. Hameiul autohton e pe cale de disparitie. E scump si greu de intretinut, iar cultivatorii romani nu pot sa suporte singuri costurile.

Din cele trei mii de hectare pe care Romania le avea in urma cu douazeci de ani, au mai ramas doar 240. 

Nu e de mirare ca in Romania mai sunt doar patru cultivatori de hamei. Munca este una colosala, iar investitia pe masura.

In lipsa unei tehnologii performante, cultivatorii romani se descurca cum pot. Pentru ca in Romania nu se investeste in acest domeniu, cultivatorii autohtoni colaboreaza cu Institutul de Cercetare din Germania.

Singura solutie pentru cultivatorii de hamei autohtoni ar fi subventiile, care i-ar ajuta sa-si imbunatateasca tehnologia si astfel culturile.

Indiferent de piedici, romanii stiu una si buna: Berea e nelipsita de pe mesele lor.

Sursa: antena3.ro




Adauga un comentariu