National

Berbeceanu, reactie EXPLOZIVA: Traian Basescu minte

Publicat: 17 oct. 2016
1

Duminica seara, la Romania TV, fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a vorbit despre tensiunile dintre fosta sefa a DIICOT, Alina Bica si procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. In acest context, Traian Basescu a afirmat ca dosarul „Berbeceanu” a fost cel care a umplut paharul disputei dintre cele doua sefe de parchet. Mai mult, Basescu a afirmat ca stia de existenta raportului trimis de comisarul sef Traian Berbeceanu si ca l-a directionat spre IGPR. Fostul presedinte al Romaniei a mai spus, in legatura cu acest dosar, ca DIICOT a incercat sa plateasca o polita sefului BCCO Alba Iulia.

Berbeceanu a declarat ca Traian Basescu minte, intrucat acel raport nu a fost niciodata transmis Presedintelui sau Administratiei Prezidentiale, chiar daca fusese redactat pe laptop. Traian Berbeceanu mai spune ca Traian Basescu nu avea cum sa stie de existenta acelui raport care ii era adresat, decat daca cineva din interiorul DIICOT l-ar fi informat despre rezultatul perchezitiilor informatice efectuate asupra laptopului sau, perchezitii care s-au dovedit a fi fost efectuate ilegal.

„Domnul Basescu minte! Nu e adevarat ca ar fi primit un raport de la mine, pe care l-ar fi directionat sefului IGPR. Se poate verifica si corespondenta de la cancelaria Presedintelui. Nu am trimis acel raport nici Presedintelui, nici Administratiei prezidentiale. Eu am redactat acel raport, pe care l-am inmanat personal sefului IGPR de la acea vreme, domnul Petre Toba. Pe laptopul meu am redactat rapoarte similare adresate presedintelui Traian Basescu si premierului de la acea data, Victor Ponta, dar nu le-am trimis! Acel laptop mi-a fost ridicat de DIICOT la perchezitiile din octombrie 2013. Perchezitiile informatice au fost efectuate ilegal de DIICOT – Structura Centrala, cu incalcarea procedurilor, fapt confirmat de Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti, instante care le-au declarat nule si le-au exclus ca probe in camera preliminara”, a declarat comisarul sef Traian Berbeceanu.
Adauga un comentariu