Eveniment-Social

Beatrice Rancea a transformat Opera intr-un lagar de exterminare

Publicat: 07 feb. 2014
1

@ Usor-usor, abuzurile managerului Operei Nationale Romane, Beatrice Rancea, ating cote incredibile @ O ultima masura luata de aceasta arata ca a transformat o institutie publica in propria mosie

Noi masuri abuzive ale managerului Operei Nationale Romane din Iasi (ONRI), Beatrice Rancea. Dupa ce i-a amenintat pe angajati ca le desface contractul de munca daca fac comentarii critice legate de activitatea din institutie, recent, aceasta a decis urmatoarele: „Orice angajat ce intra in Opera este obligat sa aiba acordul conducerii institutiei. Nimeni nu poate participa la repetitiile derulate la ONRI, fiind interzisa prezenta acestora sub orice forma”.

Citeste si: Lovitura grea primita de managerul Beatrice Rancea

„Sunt ani buni de cat activez in aceasta Opera Nationala, dar pana acum nu am crezut ca se poate intampla asa ceva! S-a ajuns in ultimul hal, atunci cand vine vorba de respectul si consideratia fata de oameni valorosi. Recent, doamna manager a facut o solicitare, inclusiv catre cei de la Teatrul National Vasile Alecsandri, astfel incat angajatii Operei sa nu mai poata fi lasati sa vina la repetitii sau la orice alta forma de manifestare artistica (ONRI functioneaza in cladirea Teatrului National – n.r.). De asemenea, la intrarea principala in Opera este un anunt prin care orice persoana care vrea sa intre trebuie sa aiba acordul doamnei manager. Asa ceva nu cred ca se poate intampla intr-o institutie publica! Este complet anormal ca un artist care are repetitii sau care vrea sa vina pur si simplu in vizita la Opera, sa ceara expres acordul sefului…”, a dezvaluit un artist de la ONRI.

Citeste si: Dezvaluiri explozive despre Beatrice Rancea, managerul Operei iesene

Legat de acest caz, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI) au incercat, ieri, sa-l contacteze telefonic pe liberalul Gigel Stirbu, noul ministru al Culturii, pentru a oferi un punct de vedere in legatura cu acest caz. Pana la inchiderea editiei, acesta nu a putut fi gasit. La mijlocul acestei luni, Rancea va trebui sa raspunda pentru numeroasele abuzuri impotriva angajatilor, unele dintre ele fiind soldate cu decizii definitive si irevocabile ale instantelor. Acest lucru va avea loc in cadrul evaluarii anuale pe care o face Ministerul Culturii cu toti managerii si directiile institutiilor de cultura aflate in subordine. Aici, una din principalele fapte care-i vor putea fi reprosate managerului este ca, in urma cu mai bine de doi ani, aceasta a inceput un amplu proces de epurare a persoanelor incomode care-i stateau in cale la procesul de luare a unor decizii ciudate. Ca dovada, fostul contabil-sef al institutiei, Aurica Moraru, care a sustinut ca a fost dat afara in mod abuziv de Rancea, a obtinut o victorie rasunatoare in instanta.

Citeste si: Iata reactia impotriva Sindicatului aservit managerului Beatice Rancea
Comentarii
  • Pai asta e o biata pisica pipernicita! Daca vorbim de lagar de exterminare, sa vedeti ce face Chisca la Fortus! Acolo angajatii sunt, in cel mai bun caz, sclavi pe plantatia lui, nu au nici un drept, doar munca silnica fara plata! O Coree de Nord la scara miniaturala, cu largul concurs al autoritatilor statului, corupte pana in maduva oaselor!

  • domnilor de la BZI, sper ca ati observat ca de la schimbarea Codului Penal , nu mai comenteaza nimeni. Stiti de ce ???Le este frica de amenzi care ar depasi salariul lor pe o luna. NU EXISTA ALT MOTIV DE TACERE IN A SPUNE ADEVARUL !!!ESTE VEMEA ADEVARULUI. LASATI SA SE BUCURE MACAR DOUA ZILE RANCEA DE LINISTE. ACEASTA ESTE LINISTEA DINNAINTEA FURTUNII.!!!!BUCURA-TE HARAP – ALB !!!NUMAI CA ESTE CAM NEGRU LA RANCEA !!!

  • CARE AR FI MOTIVUL SA NU POTI INTRA INTR-O INSTITUTIE DE STAT ???ESTE MOSIA CUIVA ????MINORITATILE ISI SPUN CUVANTUL ??? DOAMNE CATA PROSTIE SI FRICA DE”NIMENI”

  • Rancea va plati din banii ei pentru intretinerea cateilor, cele doua salarii platite abuziv, prietenilor care au incurajat-o sa se bucure de banii nostri, ai tuturor contribuabililor. Salariul cantabilelor Nusa si Simona, va fi decontat din buzunarul ei. Vai de cateii pe care ar trebui sa-i hraneasca din bani publici. Asa s-a laudat cand a venit la Iasi: „eu si sotul meu va trebui sa muncim sa hranim cei 27 catei fara stapan, pentru care platim un om sa faca zilnic una suta litri supa”. Intre timp cateii s-au mai inmultit!!! Prejudiciile la buget , la fel!!!Vai de contabilii care au aprobat „jaful din banii publici”. Pentru catei, probabil are fonduri europene. Pentru OPERA IASI nu a putut obtine. SAU CE A OBTINUT A DUS ” TOT LA CATEI „. Depinde care catei !!!

  • va spun voua, catelul ala moro, transportat de la Iasi cu masina Operei in 2011, probabil a fost eutanasiat, caci multe controverse a starnit. „Eu l-am transportat la curtea din Bucuresti” – a spus un sofer de la ONRI. Vom ancheta sa vedem daca mai traieste, sau sa vedem ce se va intampla si cu cei care „mai rezista la opera” din Iasi, umiliti de Rancea.

  • Trece timpul destul de repede si am ajuns la o virsta la care inca nu pot intelege de ce atita patima si bataie la ceaunul gol .chiar si sustinatorii nu pot depasi un venit mai mare de 300 de euro .Nu mai enimeni capabil sa conduca o institutie intr-un mod rentabil si profesional, se pare ca nu in rest orgolii provinciale moldovenesti manipulate de o bucuresteanca .Tupeul vechii scoali de bucuresti

  • Domnule Hutana, sunteti singurul ziarist din Iasi care are curajul sa scrie despre aceste lucruri , care, din pacate sunt foarte avevarate si totodata foarte dure… Eu va sunt recunoscatoare pentru aceasta, dar daca doamna Rancea are sustinere atat de mare din partea politiciernilor ieseni, de ce nu va pune pumnul in gura si dumnevoastra?

  • Pentru cei care nu au aflat, in acest lagar, in aceasta seara (duminica 9 feb) s-a rejucat spectacolul „Troienele” regizat de Andrei Serban…

  • Poate este e severitate in aceasta institutie, dar rezultatele se vad in spectacole de o foarte mare calitate. Articolele care apar in bzi pe acest subiect mi se par rauvoitoare si partinitoare…

  • m-ai uimit cu laudele tale!!!s-au troienit creierii tai , se vede clar!!!Noroc ca au incetat ninsorile, caci vai de creierii slugilor lui beatrice!!!

Adauga un comentariu