Actualitate

Batranii de la Caminul „Sf. Constantin si Elena” au primit mici atentii

Publicat: 08 mai 2002
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:32794;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Cu ocazia Sarbatorilor de Paste, preotul de la Lunca Cetatuii le-a adus putina bucurie in suflete •Actiunea nu este prima de acest gen

Batranii de la Centrul de Ingrijire si Asistenta „Sfintii Imparati Constantin si Elena” Iasi au fost vizitati ieri de catre Dumitru Ilias, preotul paroh al Bisericii „Sfantul Dumitru” din Lunca Cetatuii. Acesta a adus putina lumina in sufletul batranilor de aici, oferindu-le cate un pachetel cu oua rosii, cozonac si vin. „Ne-am indreptat atentia in aceste zile asupra batranilor de aici, asupra celor care nu mai au pe nimeni. Avand in vedere faptul ca azi (ieri – NR) a fost cea de a treia zi de Paste, am adunat o colecta de la credinciosii din Lunca Cetatuii, care, de altfel, sunt niste oameni deosebit de sufletisti. Nu a fost foarte mult ceea ce am adus, dar acesti oameni au aflat ca in preajma unor astfel de momente importante ale vietii cineva se gandeste si la ei”, ne-a declarat parintele Dumitru Ilias.
Alaturi de sfintia sa s-au aflat sotia acestuia, epitropul bisericii, doua persoane din comunitate si, nu in ultimul rand, Catalin Lupu, consilierul parohial al Biserii „Sfantul Dumitru”. Mai mult sau mai putin anuntata, vizita a fost o adevarata surpriza pentru batranii de la Centrul de Ingrijire si Asistenta „Sf. Imp. Constantin si Elena”. „A fost un Paste frumos. Asa l-am facut noi, cu ce am avut. initiativa oaspetilor nostri a fost una deosebita, plina de semnificatii. A fost o adevarata surpriza ce ne-a adus bucurie in suflete. Cineva se gandeste si la noi”, ne-a marturisit George Corcas.
Parintele Dumitru nu se afla la prima actiune de acest gen, existand precedente si in anii anteriori. Desi parohia nu este la fel de „bogata” ca altele, parintele Dumitru se gandeste mereu ca exista si oameni spre care trebuie indreptata bunatatea sufleteasca, oameni care trebuie ajutati din cand in cand. „Am facut astfel de surprize si in anii trecuti, acestea fiind, de fapt, o incununare a activitatilor edilitare. Acesta este un amplu program al bisericii. Vizita de ieri face parte din categoria activitati de caritate, activitati ce sunt indreptate, de cele mai multe ori, spre familiile nevoiase, unde exista copii multi si greutati din punct de vedere financiar”, ne-a mai spus Dumitru Ilias.
Marius HALCIUG
Adauga un comentariu