Eveniment-Social

Batrana infasurata intr-un pres, descoperita de un vecin. Femeia nu mai fusese vazuta de o saptamana

Publicat: 17 oct. 2016
1
O batrana din Iasi a fost gasita intr-o stare jalnica, de catre un vecin care era ingrijorat de disparitia femeii. Aceasta locuiste singura intr-o casa din municipiul Iasi. Cand a vazut-o cum arata, vecinul a sunat imediat la 112 si o ambulanta a transportat-o pe batrana in varsta de 83 ani la spital. Femeia era infasurata intr-un pres si timp de o saptamana nu s-a putut misca, dupa ce a cazut in casa. Batrana era plina de paduchi, purici si era intr-o stare avansata de deshidratare. Unul dintre nepoti ii ia pensia si batrana traieste din mila vecinilor.

„Cazul este impresionant. O batrana de 83 ani, cu paduchi, purici, deshidratata, nealimentata, neingrijita. Femeia traieste in conditii groanice. A cazut in casa si nu s-a mai putut ridica. Un vecin nu o mai vazuse de o saptamana si s-a dus sa vada ce s-a intamplat. Era infasurata intr-un pres, probabil presul de pe jos. O batrana abandonata de familie. Fiica nu a mai venit de vreun an la ea. A venit la spital un nepot care ii ia pensia si a spus ca vrea sa o duca acasa. Noi am anuntat asistenta sociala si batrana va ramane in spital pana cand se va lua o decizie. Familia nu se implica si batrana traieste in conditii greu de imaginat. A fost deparazitata si ramane internata la Clinica medicala”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon.

Alti doi batrani din Iasi au fost transportati la unitatea medicala mentionata, dupa ce au fost gasiti pe strada. Femeia, in varsta de 75 ani, a fost luata acasa de familie, dupa acordarea ingrijirilor medicale, iar barbatul, in varsta de 76 ani, a ramas internat. Medicii se asteapta ca numarul cazurilor sociale care ajung la spital sa creasca pe perioada iernii. 
Adauga un comentariu