Actualitate

Batalia va fi dura. Mai multi medici isi doresc aceasta functie. Surprize pe lista candidatilor

Publicat: 23 oct. 2015
1

@ Este pentru prima data cand alegerile au loc in acest mod @ De asemenea, este pentru prima data cand toti medicii au posibilitatea sa voteze candidatul preferat pentru cea mai inalta functie

Peste putin timp, medicii vor fi chemati in fata urnelor sa voteze un alt medic pentru functia pe care a ocupat-o ani de zile prof. dr. Vasile Astarastoae. Pana acum, toate mandatele au fost atribuite lui Astarastoae, deoarece regulamentul era intocmit in asa fel incat presedintele Colegiului Medicilor Iasi sa fie ales de membrii consiliului de conducere. Asta in conditiile in care pesedintele Colegiului din Romania era tot Vasile Astarastoae. In luna martie 2015, dupa ce instanta l-a condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, si-a dat demisia din fruntea Colegiului Medicilor din Romania. In schimb a ramas presedinte la Colegiul Medicilor din Iasi. Luna viitoare, vor fi organizate alegeri pentru ocuparea functiei de presedinte la Colegiul Medicilor din Iasi, dupa ce mandatul de 4 ani al lui Vasile Astarastoae expira. Alegerile vor avea loc pe 29 noiembrie, conform calendarului stabilit de Colegiul Medicilor din Romania.

Pentru mandatul 2015-2019, alegerile vor fi organizate dupa un nou regulament. In urma cu cateva zile, la Colegiul Medicilor din Iasi s-a votat componenta comisiei electorale, urmand ca in perioada urmatoare sa fie publicat tot calendarul alegerilor. Medicii nu au mai acceptat ca din comisie sa faca parte persoane apropiate lui Vasile Astarastoae, nelipsite din aceasta comisie, din 4 in 4 ani. De aceasta data, presedintele si vicepresedintii vor fi alesi de totii medicii din judetul Iasi. Fiecare membru al Colegiului Medicilor din Iasi va avea posibilitatea sa voteze presedintele pe care il doreste pentru urmatorii patru ani. Functia de presedinte este extrem de ravnita de o parte dintre medici. Este adevarat ca, pana acum, niciun medic nu a indraznit sa candideze impotriva lui Vasile Astarastoae.

De asemenea, este adevarat ca, pe perioada mandatelor lui Astarastoae si medicii au fost nepedepsiti atunci cand li s-au adus acuzatii de malpraxis. Medicii care vor sa ocupe aceasta functie vor putea sa-si depuna candidatura pana pe data de 23 noiembrie 2015. Deocamdata, pentru functia de presedinte se vehiculeaza numele medicilor Razvan Socolov de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi, Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina, cercetata pentru luare de mita, Mircea Onofriescu de la Maternitatea Cuza Voda, Gabriel Dimofte, presedintele Senatului de la Universitatea de Medicina. Pana la incheierea perioadei de depunere a candidaturilor pot sa apara si alte nume supriza.
Comentarii
  • Fata de articolul prezentat se cuvin cateva precizari. Colegiul medicilor este institutia care gestioneaza activitatea profesionala a medicilor (din toate punctele de vedere) dar in egala masura apara si profesia de medic. Cine crede ca aceasta institutie va continua sa „spele”greselile membrilor sai, se inseala amarnic. Noi medicii, ne aparam printr-o pregatire profesionala de cea mai inalta calitate si printr-un comportament fara repros. In acest sens, stimatii colegi care au dosare de malpraxis, de cercetare penala sau au murdarit profesia si colegii printr-un comportament imputabil, sunt rugati sa se abtina de la a candida intr-o pozitie decizionala si reprezentativa. Stiu ei mai bine care sunt , incat nu este cazul de a da si nume proprii. Stimati colegi, incetati sa ne mai murdariti!!!

    • Fals! Colegiul nu gestionează activitatea medicilor sub toate aspectele. Asta a vrut Arestoae sa obțină. Mai citiți D-na Doctor legislația! Colegiul are competentă doar pe linia deontologica! Adică doar un segment din cele patru prin care un medic raspunde. Sunt sigur ca nu le știți pe ceilalți trei așa ca vi le spun eu: administrativ (codul muncii), civil (malpraxis) si penal (vătămare sau omor din culpa si neglijența in serviciu).

    • Cum sa nu !Onofriescu,doua anchete penale in desfasurare pentru malpraxis , o amenda penala de la ANI pentru incompatibilitate,demisie din functia de manager pe motiv de incompatibilitate si aflat si in plina ancheta DNA !

  • La ultimile alegeri, medicii au primit prin posta lista medicilor care TREBUIE sa fie votati. Totul a fost si este controlat. Daca cineva doreste sa o vada, trimiteti mesaj si o voi posta pe internet.

Adauga un comentariu