Eveniment-Social

Bataie pe functia de primar la Iasi. Cine sunt cei care vor sa-l dea jos pe Nichita

Publicat: 27 iul. 2015
1

@ Cu mai putin de un an inainte de alegerile locale mai multe persoane si-au anuntat intentia de a candida la functia de primar al Iasului @ Cele mai multe candidaturi au fost depuse in cadrul partidelor aflate in opozitie @ Printre candidati se regasesc si persoane care nu se afla la prima incercare

Mai multe persoane din mediul politic iesean si-au anuntat deja candidatura la functia de primar al municipiului Iasi. Cu mai putin de un an inaintea alegerilor locale, mai multi membri din PNL Iasi deja si-au anuntat intentia de a candida la primaria municipiului. O decizie finala in formatiunea liberala ar urma sa fie luata abia spre toamna, cand PNL isi va definitiva listele. Printre cei care si-au anuntat candidatura se numara consilierul judetean Eduard Boz si Alexandru Muraru, fost consilier personal al lui Cristian Adomnitei si fost director la Institutul National al Patrimoniului (INP).

Eduard Boz a ajuns sa fie liderul de grup al consilierilor judeteni PNL si in ultima vreme avocatul personal al lui Adomnitei in procesul penal al acestuia in cazul fraudei de la CJ. Practic, asa a si ajuns Boz sa fie cunoscut in ultima vreme, ceea ce l-a si determinat sa se inscrie in cursa pentru Palatul Roznovanu. „M-am înscris în cursa pentru desemnarea candidatului PNL la Primaria Iasului. Cred în valorile mele si în dorinta mea de a cauta solutii. Doresc sa îi conving pe ieseni ca am calitatile umane, ideile si abilitatile necesare pentru a-i reprezenta în fruntea comunitatii”, a mentionat Boz in momentul in care si-a anuntat candidatura. In schimb, a surprins candidatura lui Alexandru Muraru. Crescut de fostul deputat Relu Fenechiu, Muraru nu a rezistat mult la INP, demisionand dupa ce mentorul sau a fost incarcerat pentru fapte de coruptie. Ulterior, Alexandru Muraru a fost luat de Cristian Adomnitei pe post de consilier personal la CJ, insa a plecat la scurt timp. In prezent, Muraru este purtator de cuvant la PNL Iasi.

Citeste si: Candidat surpriza la Primaria Iasului. Marturisirile sale sunt explozive

In cadrul PNL Iasi si-au depus candidatura interna si doua persoane venite pe filiera fostului PDL. Unul dintre acestia este lectorul universitar Vasile Cotiuga. Acesta si-a expus deja o serie de proiecte pe care le are in vedere, lectorul de la Universitatea Cuza fiind una din vocile nemultumite de actuala conducere a PNL Iasi. Pe langa Vasile Cotiuga, din structurile PDL si-a mai anuntat candidatura si fostul deputat Traian Dobre. Acesta nu se afla la prima candidatura pentru Primaria Iasului. In trecut, Dobre si-a depus candidatura pentru o functie in administratia locala, insa a pierdut de fiecare data. Termenul de depunere a candidaturilor pentru cea mai inalta functie din oras a fost prelungit pana la 1 august. De altfel, cei din PNL se mai asteapta si la noi candidaturi.

Bataie si la PSD

Si in randurile PSD Iasi se da o batalie interna pentru candidatura la primarie. Actualul primar suspendat, Gheorghe Nichita, si-a expirmat voalat intentia de a candida si in vara anului viitor. Desi este suspendat in urma unui scandal in care a fost implicat, Gheorghe Nichita a mentionat intr-o sedinta interna a PSD ca este dispus sa candideze iar, chiar si ca independent daca nu va avea sustinerea colegilor. Nichita ocupa functia de primar al municipiuluI Iasi din anul 2013, fiind deja cel mai longeviv edil din istoria urbei. Si actualul viceprimar Mihai Chirica, cel care ii tine locul lui Nichita la primarie, ar putea fi printre candidatii PSD. Chirica este si liderul organizatiei municipale a PSD Iasi, avand de partea sa sustinerea mai multor social democrati. Acestia si-ar putea desemna candidatul in urma conferintei judetene ce ar urma sa aiba loc in luna octombrie. In mediul politic se vehiculeaza si candidatura deputatului de Nicolina Viorel Blajut. Fost membru PP-DD, in prezent parlamentar independent, Blajut pare dispus sa candideze la functia de la Palatul Roznovanu. Blajut nu a afirmat oficial daca va candida sau nu, insa apropiatii acestuia dau ca sigura inscrierea sa in cursa pentru primarie. Alegerile pentru primarie si Consiliul Judetean ar urma sa aiba loc in luna iunie a anului viitor.
Comentarii
  • Din fericire, pe Gheorghe Nichita nu este nevoie sa il dea jos nici unul din cei nominalizati ca viitori pretendenti la acest fotoliu sau cei care se vor inscrie ulterior.
    Pe Gheorghe Nichita l-au dat jos cei de la DNA urmand sa confirme aceasta actiune electoratul la vot.
    Pe Gheorghe Nichita (sau „NEMURITORUL” asa cum il parodiau cei din PSD si cei din PMI) nu il mai doreau de mult iesenii.

  • Cand mai prezentati „candindati”, dati-le mutrele, ca de pe ele stim tot. N-avem nevoie de prezentari si comentarii.

Adauga un comentariu