International

Bashar al Asaad: Occidentul coopereaza in secret cu Damascul pentru combaterea terorismului

Publicat: 30 iun. 2016
1

Presedintele Siriei, Bashar al Assad, a declarat intr-un interviu pentru postul de televiziune SBS Australia ca tarile occidentale au trimis oficiali din securitate pentru a ajuta guvernul sau in lupta impotriva militantilor islamisti, implicati in razboiul din Siria.

Bashar a declarat ca statele vestice – care se opun domniei sale, dar se confrunta cu amenintarile atacurilor acasa – au cooperat in secret cu guvernul sau in operatiuni de combatere a terorismului.

„Ne ataca politic si apoi trimit oficiali care sa discute cu noi pe sub masa, mai ales despre securitate, inclusiv guvernul vostru (n.r. – australian)”, a declarat acesta.

„Ei nu vor sa supere SUA. De fapt, multi dintre oficialii din Vest repeta ce vor Statele Unite ca ei sa zica. Aceasta este realitatea”, a mai declarat Bashar.

Guvernele din Vest nu au dorit sa comenteze afirmatiile.

Puterile din Occident au sprijinit rebelii in lupta lor de a-l da jos de la putere pe Bashar al Assad, printr-un razboi civil. Acestia i-au cerut sa demisioneze pentru a facilita o viitoare tranzitie democratica. Assad nu a renuntat si a promis ca va lupta pana cand Damascul isi va recapata controlul asupra Siriei. Principalii lui aliati au fost Rusia si Iranul.
Adauga un comentariu