National

Basescu: Voi solicita finantare europeana pentru proiectul Cluj Innovation City, va fi o prioritate

Publicat: 09 feb. 2014
1

Proiectele de la Cluj-Napoca vor ajunge pe masa presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Anuntul a fost facut de presedintele Traian Basescu ce urmeaza sa aiba o intrevedere cu Barroso, iar proiectul vizat este Cluj Innovation City, de dezvoltare a orasului.

Citeste si Basescu: Nu pot retrage Ordinul Steaua Romaniei lui Tokes

Emil Boc mi-a prezentat proiectul Cluj Innovation City, care sa valorifice capacitatea de cercetare pe care o are Clujul prin numarul mare de universitati si calitatea acestora. Am vazut componentele, care sunt impresionante, si perfect adaptate realitatilor Clujului, una de IT, de sanatate, de energie si una de mediu. Sunt proiecte care pot fi sustinute cu bani europeni si componenta autohtona, iar eu i-am promis primarului, avand in vedere ca vineri am o intrevedere cu presedintele CE, Barroso, ca voi prezenta acest proiect si, la fel cum am sustinut proiectul laserului de la Magurele, voi solicita finantare si pentru acest proiect, care inseamna o sansa extraordinara pentru cercetarea clujeana si pentru studenti”, a spus Basescu.

Pe de alta parte, seful statului a anuntat ca descoperirea sangelui artificial este un proeict care trebuie sa obtina cat mai repede finantare.

Citeste si Emil Boc, despre prezidentiale: Nu eu sunt solutia

Si tocmai de aceea va face o prioritate din acesta pana la finalizarea mandatului sau.

„Am avut surpriza foarte placuta ca domnul primar sa-mi prezinte un proiect, Cluj Inovations Sistem, City care sa valorifice capacitatea pe care o are Clujul prin numarul mare de universitati, si prin calitatea universitatilor pe care le are”, a spus Basescu.

Citeste si Basescu: „Nu atacati PDL-ul, nu el este adversarul”

Tocmai de aceea, presedintele a anuntat ca va face lobby la intalnire cu Jose Manuel Barosso pentru proiect.”Spunea presedintele Shimon Peres ca cercetarea israeliana este concentrata pe crearea acestor organe. Spunea dansul, foarte plastic, piese de schimb pentru corpul uman. Iar la Cluj aveti un inceput extraordinar, sangele artificial, si se poate gandi mai departe ca si noi putem avea cercetare de varf. Am indraznit sa gandim pentru laser, putem gandi si pentru ceea ce a imaginat Primaria Cluj-Napoca, acest centru de cercetare. Va fi un challenge pentru perioada urmatoare, ca Romania sa obtina finantare pentru acest proiect, iar eu pana pe 21 decembrie voi face din acest proiect o prioritate”, a subliniat seful statului.

Sursa: b1.ro
Comentarii
Adauga un comentariu