National

Basescu: „Trei bugetari”, SRI, DNA si ICCJ, au decis ca poporul vrea spectacol si, in numele slugarniciei fata de Iohannis, asta au oferit

Publicat: 06 aug. 2016
1

Fostul presedinte Traian Basescu a simtit ca este momentul sa ia atitudine cu privire la situatia in care se afla lupta anticoruptie din Romania, precum si care sunt motivatiile luptei contra coruptilor, motiv pentru care a scris un mesaj dur pe pagina sa oficiala de Facebook, prin care atrage atentia atat institutiilor precum SRI, DNA si ICCJ, dar si a actualului sef al statului, Klaus Iohannis.

„Nu va enervati, imi spun si eu o parere”, debuteaza textul lui Basescu.

Trebuie sa invatam impreuna ca respectarea drepturilor fundamentale sta la baza unei societati democratice si ca ele, drepturile fundamentale, nu sunt un lux, ci o conditie obligatorie.

„Nu-i apar pe corupti, dar apar ce am construit cu pretul a doua suspendari si a unei opozitii crancene cu Parlamentul, si mai presus de orice, apar statul de drept, singura solutie ca tara sa progreseze.

Observ o campanie hotarata si in acelasi timp mincinoasa a gradatilor din presa in a convinge ca, in raport cu justitia, Tariceanu, Ponta sau Basescu sunt tot una. Mai au putin si vor sustine in scrierile lor penibile ca de fapt eu mi-am aranjat cu Tariceanu suspendarea din 2007, iar suspendarea din 2012, plecand de la premisa „dogita” de sergent major executant, s-a facut pentru ca asa m-am inteles cu Ponta. Asta face, dupa mintea lor, ca astazi eu, Tariceanu si Ponta sa luptam impreuna impotriva Justitiei. Cat de penibili pot fi unii gradati din presa.

Ce nu vor sa recunoasca gradatii piaristei SRI-ului doamna Mihaela Nicola, este ca in timp ce eu militez pentru o justitie independenta dar care respecta drepturile fundamentale, Tariceanu si Ponta vor o justitie controlata politic”, a tinut fostul sef de la Cotroceni sa precizeze.

„Si ce sa vezi, daca exista justitie, sustin gradatii din presa, ea a inceput sa existe incepand cu 2015, odata cu instalarea domnului Klaus Iohannis la Cotroceni. Pentru ei justitia este aceea in care procurorii transmit presei documente acuzatoare din dosare, pentru ei justitia este aceea in care oameni incatusati sunt purtati cu catuse prin fata televiziunilor inainte de a fi judecati, pentru ei justitia este acceea in care acuzatii sunt judecati de popor si de tot soiul de jurnalisti si politruci la televiziuni, pentru ei justitia este aceea in care Presedintele este nemultumit de o hotarare definitiva drept pentru care slugile aproba grabite o cale extraordinara de atac etc, etc.

Nu, doamnelor si domnilor gradati! Este o abordare falsa si care degradeaza justitia.

Incepind cu 2015, in loc sa continue procesul de consolidare al justitiei “trei bugetari” din virful institutiilor de forta, SRI, DNA dar si ICCJ, au decis ca poporul vrea spectacol si in numele acapararii puterii de catre ei insisi si a slugarniciei fata de noul presedinte au oferit spectacol.

Ce au refuzat insa cei trei ? Au refuzat sa garanteze dreptul fundamental la aparare pentru cei acuzati de procurori, aruncand justitia la orizontul anilor 50 si facandu-se a uita ca:

1.Persoanele suspectate sau acuzate nu trebuiesc prezentate public ca si cum ar fi vinovate, prin utilizarea unor masuri de constrangere fizica (vezi pasiunea pentru incatusari cu transmisiune in direct);

2.Orice dubiu cu privire la vinovatie trebuie interpretat in favoarea persoanei suspectate sau acuzate ( nu invers, asa cum se procedeaza acum);

3.Suspectul sau acuzatul au dreptul la tacere si de a nu se autoincrimina iar exercitarea acestui drept nu poate fi utilizat impotriva suspectului sau acuzatului si nu poate fi interpretat a fi o dovada a savarsirii infractiunii.

PS – nu va enervati, sunt doar citeva percepte obligatorii care conditioneaza dreptul la aparare si prezumtia de nevinovatie”, a indicat Basescu in postare.
Comentarii
Adauga un comentariu