National

Basescu si-a instalat butoanele STS la sediul de campanie

Publicat: 16 iul. 2012
1

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a instalat sisteme de comunicatii secretizate la sediul de campanie al lui Traian Basescu. Informatia a fost obtinuta in exclusivitate de Ziua Veche iar STS a fost nevoit sa o confirme.

Chiar daca in momentul de fata, presedintele suspendat se considera un “simplu cetatean”, asa cum a precizat in ultima declaratie de presa sustinuta luni, 16 iulie 2012, el continua sa ramana conectat la butoanele puterii prin intermediul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, care a montat in vila din strada Comanita nr. 9 un sistem performat de comunicatii secretizate prin intermediul caruia Traian Basescu tine legatura cu factorii de decizie din sistemul de securitate nationala.

Potrivit legii de functionare, Serviciul de Telecomunicatii Speciale este institutia militara abilitata  sa  coordoneaze activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania.

Institutiile care pot beneficia legal de sistemele secretizate de comunicatii ale Serviciului de Telecomunicasii Speciale sunt:

1. Parlamentul Romaniei
2. Presedintia Romaniei
3. Guvernul Romaniei
4. Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice.
5. Administratia publica centrala si locala.
6. Autoritatea judecatoreasca:
– Curtea Suprema de Justitie
– Ministerul Public
– Consiliul Superior al Magistraturii.
7. Curtea de Conturi.
8. Curtea Constitutionala.
9. Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national.

Avand in vedere acest lucru, am solicitat STS sa ne comunice  de ce si in baza carei legi au fost instalate sistemele de comunicatii secretizate la sediul de campanie al lui Traian Basescu.

Colonelul Adrian Fulea, purtator de cuvant al STS, ne-a declarat ca, „singurele mijloace de comunicatii ale Serviciului de Telecomunicatii Speciale sunt instalate legal acolo unde isi desfasoara presedintele suspendat activitatea. Sistemele de comunicatii instalate de STS sunt cele prevazute in documentele legale, potrivit statutului pe care il are acum presedintele suspendat”.

In aceste conditii, declaratiile lui Traian Basescu prin care il sfatuia pe Crin Antonescu sa foloseasca telefonul negru din biroul de la Palatul Cotroceni si sa apase pe al treilea buton ca sa obtina anumite raspunsuri de la o persoana avizata nu mai sunt atat de lipsite de substanta, deoarece nu e exclus ca la capatul firului sa raspounda chiar Traian Basescu. Mai mult, presedintele suspendat Traian Basescu, prin intermediul sistemului secretizat de comunicatii instalat de STS la sediul de campanie, poate sa vorbeasca in orice moment cu sefii servicilor secrete (SRI, SIE, SPP, STS etc.) sau cu reprezentantii Curtii Constitutionale, Curtii Supreme de Justitie sau Parchetului General si DNA.

Mai mult, Basescu va putea beneficia de informatii in timp real  in ziua de 29 iulie 2012, avand in vedere ca STS se ocupa de centralizarea si transmiterea rezultatelor referendumului din teritoriu catre Biroul Electoral Central.

Un amanunt nelipsit de importanta este acela ca, fara sa solicitam acest lucru, purtatorul de cuvant al STS a tinut sa ne precizeze ca despre instalarea sistemului de comunicatii la sediul de campanie al lui Traian Basescu a fost informat si presedintele interimar Crin Antonescu.

Singura dilema: cand s-a facut acest lucru? Inainte ca Ziua Veche sa se intereseze de instalarea acestui sistem de comunicatii sau dupa….

UPDATE- Ulterior publicarii acestui text, colonelul Adrian Fulea, purtatorul de cuvant al STS, a revenit si ne-a precizat ca despre instalarea sistemului de comunicatii secretizat la sediul de campanie al lui Traian Basescu a fost informata Administratia Prezidentiala si nu Crin Antonescu, presedintele interimar.

Sursa: ziuaveche.ro
Adauga un comentariu