Actualitate

Basescu rupe tacerea. Vorbeste in sfarsit despre „SISTEM”, Kovesi si Pruna

Publicat: 29 sept. 2016
1

Fostul presedinte Traian Basescu explica, intr-o postare pe Facebook, ce inseamna “sistemul”despre care vorbesc atat de multe persoane din spatiul public.

Basescu sustine ca este foarte gresic ca in cadrul ”sistemului” sa fie plasati politicienii, intrucat acestia au mandate limitate, si precizeaza ca acest ”sistem” este format din cei care ocupa, in cea mai mare parte a vietii lot, functii importante din aparatul bugetar.

Fostul presdinte a mai precizat ca problema este ca, in cazul Romaniei, ”sistemul” este loial in primul rand lui insusi. Iata mesajul integral:

‘Ce inseamna “sistemul”?
Foarte multi vorbesc despre “sistem”, dar nu-l definesc. Voi incerca eu s-o fac, dar, azi, doar la un mod absolut general.
Multi ii asaza in „sistem” pe politicieni. Foarte gresit. Politicienii nu sunt niciodata asimilati de „sistem”, pentru ca, pur si simplu, ei sunt trecatori. Politicienii stau in functii maxim 4 ani si pleaca. Singurul lucru pe care uneori politicieni foarte puternici reusesc sa-l faca este sa struneasca vremelnic „sistemul”, sa-l orienteze vremelnic catre realizarea obiectivelor lor publice. Dar, imediat ce omul politic pleaca din functie, “sistemul” va reveni pe propria-i directie .
„Sistemul” este format din cei care stau in cea mai mare parte a vietii lor profesionale in functii importante si foarte importante din aparatul bugetar de stat. De regula, sunt oameni cu referinte profesionale bune.
„Sistemul” este format din: ofiteri importanti din serviciile de informatii, judecatori de pe toate treptele justitiei (tribunale, curti de apel, ICCJ), procurori din parchetele de pe langa tribunale, curti de apel si ICCJ, ofiteri superiori si generali din Ministerul de Interne, ofiteri si generali din MApN, profesori universitari si functionari din ministere si agentii guvernamentale bine asezati pe functii de directori, sefi de serviciu, sefi de birouri. In multe situatii, membrii „sistemului” isi angajeaza sotiile, copiii si alti apropiati in institutiile pe care le conduc.
Va pot spune ca, in masura in care am putut, la un moment dat, am adus oameni pe care i-am numit in functii importante din tara. Din pacate, au fost rapid inghititi de “sistem”, au intrat in cadenta si in obiectivele “sistemului” si au uitat rapid ce au promis in discutia cu mine inainte de a fi numiti.
Marele talent al “sistemului” este acela de a folosi oamenii politici pentru ca, printre legile si hotararile necesare tarii, sa promoveze si acte normative care sa-i protejeze interesele si avantajele.
Toate tarile democratice au ceea ce se numeste un “sistem”, o coloana vertebrala a statului care se mentine indiferent care sunt schimbarile politice. Problema este daca “sistemul” este in primul rand loial tarii sau este loial in primul rand lui insusi.
In ce ne priveste, din pacate, avem un “sistem” loial in primul rand lui insusi.
Iar, daca vreti sa vedeti o sinteza a sistemului, vedeti lista “academicienilor” cu indemnizatii viagere de la Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale.’, a notat Basescu pe Facebook.

Tot astazi, Traian Basescu si-a iesit din fire si a folosit cuvinte dure pentru actualul ministru al Justitiei. „Pruna e o ANALFABETA, Kovesi e un CAPRAR avid de imagine”. Totul a pornit de la o de la o declaratie a lui Pruna care a sarit in apararea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Citeste declaratia integrala aici
Comentarii
  • Te supara rau, independenta justitiei Basescule. Probabil ti se coace niste dosare si vrei sa iesi ca paduchele in frunte. Victorie justitiei Romane.

  • Un sistem corupt pe care l-ai girat ca presedinte Traiane. Ai condus coruptia in calitate de presedinte/premier Traiane. In timp ce romanilor li se taiau pensiile si salariile, iar tu ai iesit cu nerusinare si ai anuntat acest lucru, prin birourile din Cetatea Victoria si in Castelul Cotroceni cei din gasca ta transportau gentile cu bani negri catre firmele off-shire sau in conturi straine, iar romanii mureau de foame , de frig, din lipsa medicamentelor si a dreptului la viata. Oare cum pot sa-mi iau voturile inapoi pe care ti le-am dat? Doamne ce regret pentru voturile pe care ti le-am dat. O sa vedem acum ce sume imense ai manipulat tu cu Blaga. Pregateste-te ca urmeaza dezvaluiri mari.

  • „ASPECTUL” CARE TRAIAN BASESCU NU -L ARATA EXPLICIT ESTE ACELA CA,… ACEST „SISTEM” , CU UNELE COSMETIZARI, A EXISTAT SI INAINTE DE 1989,. ..ASHA ” K KAM TOT AIA-I”…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu