National

Basescu insista ca Republica Moldova nu este stat tampon

Publicat: 03 mai 2012
1

Nimeni nu are in vedere crearea unui tampon intre NATO si Federatia Rusa, utilizand Republica Moldova, a spus presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, in cadrul unei conferinte de presa comune cu noul sef de stat de la Chisinau, Nicolae Timofti. Este prima vizita bilaterala pe care o face Timofti, la o luna si jumatate dupa alegerea sa.

Basescu a spus ca formula – des folosita in presa – n-are acoperire, „in contextul posibilitatilor militare de astazi”. Temerile cu privire la amplasarea scutului antiracheta ar fi la fel de nefondate: „Ce va pot spune cu certitudine: cand impreuna cu partenerii nostri strategici pe linie de securitate, SUA, am stabilit amplasarea in Romania ale elementelor scutului anti-racheta, nimeni nu a luat in consideratie ca acestea ar putea fi un risc pentru FR. (…) Uitati de viziunea ca «Moldova e tampon intre NATO si Federatia Rusa». Am convingerea ca la Moscova se intelege tot mai mult ca nu se pune in pericol securitatea FR. Moldova poate deveni un stat de frontiera al UE. Ne-am bucura de acest lucru. Uitati de ideea cu conflicte militare intre UE si FR. Pot fi doar conflicte economice”, a precizat presedintele roman, citat de Unimedia.md. 

El si-a asigurat omologul ca relatiile foarte bune dintre cele doua state „suverane si independente, avand ca locuitori preponderent romani” se vor mentine, indiferent de guvern.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com
Adauga un comentariu