National

Basescu: In urma transferului unui pachet de actiuni catre Primarie, statul va pierde pachetul majoritar al Portului Constanta

Publicat: 08 mai 2014
1

Presedintele Traian Basescu a afirmat, joi seara, ca premierul Victor Ponta vrea sa transfere un pachet de actiuni al Portului Constanta catre Primarie, lucru care va duce la pierderea pachetului majoritar detinut de stat.

”O ultima observatie legata de ultima aventura pe care se pregateste sa o livreze Victor Viorel Ponta legata de Portul Constanta, transferul unui pachet de actiuni catre Primarie, astfel incat statul sa piarda pachetul majoritar”, a spus seful statului.

Citeste si Basescu: Ponta spune la Bruxelles ca justitia functioneaza in Romania, dar aici face doar

”Acum, statul detine 60% din actiuni, Consiliul Local 20%, iar Fondul Proprietatea alte 20%. Prin proiectul unei HG trimis spre avizare, Ponta vrea sa trasfere catre clanul de la malul marii 13% din actiunile statului. Domnul Mazare va detine 33%, FP 20% si statul pierde pachetul majoritar, ajungand la 47%”, a aratat Traian Basescu.

Citeste si Basescu: Ponta a mintit cand a pus decorarea lui Opris pe seama accidentului din Apuseni

”Acest lucru e interzis de lege. Portul Constanta e afectat de cel putin opt sau noua legi, OUG. Este declarat prin aceste acte normative o infrastructura strategica. Tot prin legislatie se precizeaza doua lucruri fundamentale: nu exista transfer gratuit de actiuni, asa cum scrie in proiect, si nu se poate pierde pachetul majoritar de 51%”, a completat prespedintele.

Citeste si Basescu: Numai un om incult si fara scrupule il poate face fascist pe Mihaies. Ponta se tinea

”Nu am cum sa fac apel la premier, pentru ca in marasmul decizional in care se afla cu certitudine in mintea lui vor prevala interesele si amenitarile lui Mazare. Fac un apel public la cei ce trebuie sa avizeze hotararea: nu o luati ca amenintare, ii atentionez ca foarte probabil vor trebui sa raspunda in fata legii, riscul e foarte mare. FP oricand poate sa vanda cele 20% sau poate face o alianta cu cele 33% ale lui Mazare si sa puna statul in dificultate atunci cand are de derulat operatiuni strategice sau de securitate nationala. Problematica de dezvoltare e una fundamentala, in care statul trebuie sa-si asume rolul principal”, a mai spus el.
Adauga un comentariu