National

Basescu ii ATACA pe primii doi oameni in stat

Publicat: 24 apr. 2015
1
Traian Basescu a postat, astazi, un mesaj pe Facebook, in care acuza, ca pe fondul „dezinteresului” presedintelui si premierului in cazul romanului rapit in Burkina Faso, a fost adus in spatiul public episodul rapirii jurnalistilor in Irak. Fostul presedinte spune ca ceea ce „a starnit furia” a fost readucerea in tara a lui Omar Hayssam si precizeaza ca, daca ar mai fi avut ceva timp, „si Mohamed Munaf, alt ticalos, ar fi fost recuperat”. Iulian Ghergut a fost rapit pe 4 aprilie de cinci barbati inarmati, de la o mina din Burkina Faso, acesta fiind cautat in trei tari africane. Barbatul de 40 de ani era responsabil cu paza unei mine de mangan, detinuta de omul de afaceri roman Frank Timis.
„De aproape o luna, cetateanul roman Iulian Gheorghe a fost rapit in Burkina Faso. Este drept ca presedintele tarii si premierul isi aduc aminte de acest lucru doar daca sunt intrebati de presa. Si pe acest fond, de citeva zile in spatiul public revine episodul rapirii ziaristilor din Irak. Iar pentru a masca dezinteresul pentru soarta romanului rapit, reteta propagandei este sa scoata cite un palavragiu la televizor care sa presupuna cit de ilegal au fost recuperati cei trei ziaristi rapiti in Irak in 2005 si sa faca tot soiul de conexiuni fara nici o legatura cu realitatea, legate de traficul de armament sau de beneficii banesti obtinute de pe urma rapirii ziaristilor.
Probabil cei care l-au ajutat pe Omar Haysam sa fuga din tara n-or sa-mi ierte niciodata ca mi-am asumat recuperarea ziaristilor cu devoalarea actiunii ticaloase a unui sirian devenit cetatean roman si la un pas sa devina deputat PSD. Dar daca ceva le-a stirnit furia, acest lucru a fost readucerea in tara a lui Omar Haysam. Daca as mai fi avut ceva timp si Mohamed Munaf, alt ticalos, ar fi fost recuperat cu toata cetatenia lui americana. Eu am tratat rapirea cetatenilor romani ca fiind o agresiune terorista la adresa statului si am actionat in consecinta. Altii, isi ascund indiferenta si neputinta la umbra celulelor de criza de la MAE sau a unor palavragii obsedati chemati pe la televiziuni. Dar retineti : daca gruparile teroriste vor simti ca suntem indiferenti sau neputinciosi, vom avea tot mai multi cetateni rapiti aiurea prin lume. Asa ca, domnilor Ponta si Iohannis treziti-va si puneti in miscare toata forta institutiilor statului. Daca nu stiti, va spun eu ca este imposibil sa nu avem resurse in Africa de Vest. Nu faceti din Iulian Gheorghe simbolul neputintei voastre si a Romaniei, pentru ca vor plati romani nevinovati, nu voi.”, a scris Traian Basescu pe Facebook. Adauga un comentariu