Magazin

Basescu, despre tortionarul Visinescu: „Trebuie sa raspunda in fata legii!”

Publicat: 03 aug. 2013
1

Tortionarul Alexandru Visinescu trebuie sa raspunda in fata legii! O spune presedintele Traian Basescu, raspunzand intrebarilor jurnalistilor. „Niciodata nu e prea tarziu sa faci dreptate”, spune seful statului, facand referire la fostul director al inchisorii de la Ramnicu Sarat.

„Trebuie sa raspunda in fata legii. Nu ma pot substitui nici procurorilor, nici judecatorilor„, a spus Basescu, facand referire la fostul director al inchisorii de la Ramnicu Sarat.

Intrebat daca acest lucru nu este tarziu, dupa 20 de ani de la comiterea faptelor, seful statului a raspuns: „Niciodata nu e prea tarziu sa faci dreptate!”

Visinescu este acuzat ca, in perioada 1957-1963, cat a fost comandant al penitenciarului din Ramnicu Sarat, ar fi supus detinutii politici unui tratament inuman.

A instaurat teroare prin practicile inumane gandite si s-a asigurat ca detinutii politici vor retine pana la moarte anii petrecuti in temnite precum animalele. Il cheama Alexandru Visinescu si a condus, in anii ’50, Penitenciarul Ramnicu Sarat.

Va fi anchetat de Parchetul Militar, la cererea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, pentru omor deosebit de grav. El este acuzat ca a gandit regimul de exterminare din inchisoarea Tacerii, acolo unde zeci de detinuti politici si-au gasit sfarsitul. Printre cei care au murit in inchisoarea de la Ramnicu Sarat se numara fostul lider taranist Ion Mihalache, Victor Radulescu Pogoneanu si Constantin Pantazi, ministru al Apararii in perioada 1942 – 1944.

Ca el mai sunt alti 34 de comandanti care au condus inchisorile in care au fost torturati detinutii politici.

„Visinescu este unul dintre cei mai mari tortionari ai Romaniei. In istoria penitenciarelor politice, el figura ca singurul care a torturat femei, adica le-a schingiuit in locuri sensibile. Era renumit pentru asta. Pe langa ca a facut ce a facut la Ramnicu Sarat, in plus de asta, a mutilat femei, a omorat femei, a facut lucruri groaznice. Pur si simplu, le agresa in zona sexuala, deci le tortura in acest mod”, a spus cunoscuta realizatoare de televiziune, conform realitatea.net
Comentarii
 • Aiurea!Sa fie clar si pentru cei care m-au injurat pana acum:omul Visinescu nu si-a facut decat datoria!Este un linsaj mediatic lansat de babona Hossu Longin cat si de intraga presa avida permanent de sange curs proaspat.Justitia n-o face nici Basescu,nici presa si nici eu asa ca de la a arata cu degetul,a urla pe strazi si a scrie pe peretii casei pana la intrarea lui Visinescu in puscarie este drum foarte lung.Poate ne spune Basescu unde este flota Romaniei de nave comerciale,flota ce aducea enorm de multi bani la bugetul statului,bani cu care se puteau face spitale si asezaminte de sanatate.

 • Sunt un simplu cetatean, nu sunt USL-ist asa ca nu sariti cu gura pe mine, comentez doar la subiect si pe hoti care au furat si fura Romania.

  Ai dreptate iesene, dar lumea e prea oarba de culori politice rosi/portocalii sau mama lor de culori incat nu pot sa vada vinovatii si hotii pe care ii sustin.

  Scurt si la obiect !
  Basescu este cercetat penal sau cel putin era cercetat,acum e presedinte deci nu se poate atinge nimeni de el, are imunitate.
  Fica lui Ioana Basescu iarasi e anchetata, dar nu face nimeni nimic.
  Nu e frumos sa iesi sa arunci cu noroi in altii, sa ii faci puscariabili deoarece si tu Basescule esti la fel de penal ca toti penali care au dosare.
  Nu-i frumos ! Asta inseamna ca sfideaza lumea cu imunitatea lui de presedinte.
  Daca erai curat ca lacrima, aveai dreptul sa iesi sa critici pe altii sa ii faci puscariabili si penali, dar tu esti la fel… si asta nu e frumos.

Adauga un comentariu