National

Basescu: Am aprobat si memorandumul pentru acordul cu FMI

Publicat: 05 mart. 2014
1

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca a aprobat memorandumul pentru acordul cu FMI.

Basescu a declarat ca, asa cum l-a informat pe premierul Victor Ponta in discutia pe care au avut-o in cursul zilei, a aprobat memorandumul pentru semnarea scrisorii cu Fondul Monetar International.

Citeste si Traian Basescu: Guvernul isi va asuma raspunderea. Sper ca Ponta sa-si tina

„Daca veti citi programul cu atentie, veti vedea ca pentru fiercare dintre dumneavoastra este foarte mult de facut”, le-a spus presedintele noilor ministri care au depus juramantul la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca cea mai mare parte preconditiilor sunt deja indeplinite.

Citeste si Basescu a ajuns la o intelegere cu Victor Ponta

„Sper ca acest accord cu FMI, care este practic un program de guvernare, sa fie indeplinit spre binele Romaniei. Chiar daca unele masuri nu sunt cele mai placute, am convingerea ca ele vor duce al cresterea competitivitatii Romaniei”, a mai spus presedintele.

Seful statului a tinut sa precizeze ca Romania are o problema in ceea ce priveste cresterea competitivitatii in companiile de stat.

Citeste si Presedintele Basescu a promulgat Legea terenurilor agricole

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, Traian Basescu a semnat miercuri „Memorandumul cu tema: a. Aprobarea rezultatului discutiilor purtate in perioada 21 ianuarie – 4 februarie 2014 in cadrul misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale aferente programului curent de asistenta financiara de tip preventiv; b. Aprobarea semnarii de catre domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru, impreuna cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, a Scrisorii de intentie”.
Adauga un comentariu