National

Basescu: Afacerea Microsoft e una profund acoperita de statul roman. 400 de milioane au fost fraudati pe o perioada de 10 ani

Publicat: 03 oct. 2016
1

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat intr-o interventie telefonica pentru B1 TV ca ancheta in afacerea Mirosoft ar trebui sa continue pentru a se afla sursa banilor, mituitorul.

In opinia sa, afacerea Microsoft este una profund acoperita de statul roman, care nu vrea sa mearga mai departe.

Citeste si Dezvaluiri SOCANTE in Dosarul Microsoft! Peste 200 milioane PREJUDICIU, 60 de milioane SPAGA

”Ancheta deocamdata e oprita la nivelul catorva romani acuzati de trafic de influenta, de finantarea campaniilor. In mod cert, banii au venit de undeva. Daca ne uitam la decizia ICCJ, constatam ca e vorba de o vreo 12-13 milioane pe care ei trebuie sa le plateasca. Afacerea Microsoft e una de vreo 400 milioane gaura sau, altfel spus, bani furati statului roman. Minim 200 de milioane pana la 400 de milioane. Mai mult, din ce am citit eu, imi aduc aminte ca e vorba de o afacerea din 2004 pana in 2014. Deci cei 400 de milioane au fost fraudati pe o perioada de 10 ani. Mai mult, de multa vreme se stiau conturile prin care se miscau banii”, a declarat Basescu.

Citeste si Basescu, declaratie SOC! „Banii din dosarul Microsoft au fost folositi inclusiv in campania mea”

Acesta a mai spus ca i se pare strigator la cer ca nu se depune niciun efort pentru aflarea sursei banilor: ”Ce e strigator la cer e ca nimeni nu spune de unde vedeau banii care se vehiculau. Trebuie sa stim daca e vorba de 200 sau de 400 milioane de dolari, sa stim de la cine au venit, cine a dat mita. E clar: capii mafioti in Romania au fost Pescariu si Florica. Deci e o afacere profund acoperita de statul roman, care nu vrea sa mearga mai departe”.

Traian Basescu a mai spus ca a avut informatii vreme de cativa ani despre doua cazuri de fraudare a fondurilor – Microsoft si unul legat de securizarea frontierelor -, si ca a informat chiar si ministrii, dar nu putea sa spuna public acest lucru pentru ca erau informatii sensibile pentru ancheta.

Citeste si Verdict FINAL in dosarul Microsoft! Pedepse URIASE- UPDATE

”Sumele puse azi in seama celor care au fost condamnati nu au ajuns integral la ei. S-au impartit cu Florica si Pescariu. Sunt convins ca au primit sume foarte importante care au ramas la ei. Problema cu ”a denuntat” e o farsa, ca ei si-au scris denunturile in 2014 si mi-aduc aminte precis ca aveam informatii de la institutii despre circuitele financiare din 2013 si ca ele au fost trimise cu adresa oficiala la DNA, deci nu puteau spune ca au dormit si s-au trezit cu mustrari de constiinta. Statul stia!”, a mai acuzat fostul presedinte.
Comentarii
  • cât timp a fost președinte javra asta de băsescu a tăcut mâlc sau chiar a beneficiat de pe urma acestor excrocherii , acum vine ca un inocent și incearcă să ne aburească ! hai sictir javră ordinară !

Adauga un comentariu