Sport

Baschetbalistele au renuntat la play-off

Publicat: 18 oct. 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:87045;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• Noul obiectiv al formatiei de baschet feminin CS National Politehnica Iasi este clasarea pe unul din locurile 8-10 la finalul sezonului • Primul meci este programat sambata dimineata, impotriva formatiei Somesul Dej

Cu doua zile inaintea debutului unei noi editii de campionat, conducerea echipei de baschet feminin CS National Politehnica Iasi a schimbat obiectivul, din calificarea in play-off in ocuparea unuia dintre locurile 8-10. „Initial ne-am fi dorit sa accedem in play-off, dar suntem constienti ca este foarte greu, pentru ca multe formatii s-au intarit inainte de startul noului sezon. De exemplu, Oradea si-a adus 4 baschetbaliste din Statele Unite, in timp ce la Sfantu Gheorghe s-au transferat mai multe jucatoare de lot national. In aceste conditii, obiectivul nostru ramane o clasare pe unul din locurile 8-10”, a declarat presedintele CS National Politehnica Iasi, Marius Cosoi.

Ramas fara antrenorul Petre Magurean, care a pregatit echipa in aceasta perioada si care a renuntat la carma formatiei din cauza unor neintelegeri cu sefii clubului, Cosoi incearca acum sa-l readuca la echipa pe Gabi Mihailescu. Pana atunci insa, de pregatirea Soranei Gavrilescu si compania se ocupa secundul lui Petre Magurean, Radu Boisteanu. Nici la capitolul jucatoare, sefii gruparii iesene nu stau foarte bine. Astfel, fata de lotul cu care Nationalul a retrogradat sezonul trecut, a plecat de la Iasi cosgetera Olga Cazac, transferata intre timp la Sfantu Gheorghe. La capitolul achizitii, Cosoi a parafat deja intelegerile cu Aurelia Lazar, fosta componenta a echipei din Targoviste, cu Manuela Tecoanta, de la desfiintata Magic Sibiu, dar si cu Doina Panait, aceasta din urma avand dubla legitimare cu Liceul cu Program Sportiv Galati. De asemenea, conducerea de la CS National incearca sa rezolve si transferul internationalei de tineret, Camelia Barsan, dar iesenii trebuie sa plateasca o grila de formare, in valoare de aproximativ o mie de Euro. Totusi, situatia financiara a echipei iesene este departe de a fi rezolvata, mai multe jucatoare fiind nemultumite de intarzierile cu care isi incaseaza salariile. Tocmai de aceea, Cosoi a recunoscut ca pana la finalul acestei luni trebuie sa mai gaseasca cel putin 50 milioane lei (5 mii RON) pentru a linisti situatia la echipa. Pana la sfarsitul anului, in finantarea echipei de baschet feminin se va implica si CS Politehnica, dar jucatoarele lui Cosoi trebuie sa termine anul pe unul din locurile care asigura mentinerea in Divizia A si sezonul viitor. Sprijinul CS Politehnica pentru echipa de baschet feminin consta in asigurarea unui numar de 6 locuri de cazare pentru jucatoarele care nu sunt din Iasi, la care se adauga si mesele pentru aceste sportive. In plus, la fiecare meci de pe teren propriu, CS Politehnica va plati suma de 10 milioane lei (1000 RON), in timp ce pentru o partida in deplasare trupa ieseana va primi suma de 20 milioane lei (2000 RON). Primul meci din noul sezon este programat sambata dimineata, de la ora 11.00, impotriva formatiei Somesul Dej, intr-un joc gazduit de Sala Polivalenta.
Comentarii
  • Era si normal sa dea inapoi domnul cosoi, un presedinte care asteapta sa-i pici mura-n gura.Nu face nimic pentru a aduce bani la echipa iar cand sunt bani nu stie cum sa-i faca ca mai repede sa dispara. Cu asa conducatori, asa obiective. Pacat ca intr-un oras asa mare ca Iasiul nu se gasesc 3-4 sponsori seriosi care sa-i dea papucii alcolistului si veneticului de cosoi. Nici macar nu merita sa-i fie scris numele cu litere mari, cuvant si caracter ZERO, de unde pesformanta?

Adauga un comentariu