Eveniment-Social

BarriqueArt, expozitie unica in Romania, la Palas Mall – FOTO

Publicat: 17 ian. 2014

@ În perioada 20 ianuarie – 2 februarie 2014, Palas Mall va gazdui o spectaculoasa expozitie de arta contemporana, denumita sugestiv BarriqueArt

Aproximativ 40 de baricuri, butoaie din lemn de stejar, folosite pentru a înnobila vinul, au fost transformate cu maiestrie în opere de arta, de catre pictori si sculptori din tara si de peste hotare. Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 20 ianuarie, ora 18.00, în Atriumul Palas Mall, publicul având parte de momente artistice si degustari de vin Cotnari.

Clientii Palas Mall vor avea ocazia sa admire lucrari cu forme si culori aparte, dupa concepte si solutii artistice inedite. Printre exponate se numara „casa-butoi”, „butoiul submarin”, „butoiul cu aripi de înger” sau reprezentari care au ca tema trecerea timpului, bucuriile vietii, nobletea sau taina facerii vinului.

Expozitia BarriqueArt ajunge pentru prima oara la Iasi dupa succesul înregistrat în Timisoara, la Muzeul de Arta si la Iulius Mall, precum si în capitala Ungariei, fiind prezentata la Institutul Cultural Român si la Muzeul Comertului si al Industriei Turistice din Budapesta. Proiectul a fost initiat de Andrei Herczeg, proprietarul Fundatiei Herczeg din Timisoara.

Printre cei care au dat forme noi butoaielor de stejar se numara si doi ieseni: Zamfira Bîrzu si Sorin Purcaru. Alaturi de acestia, la exercitiul creativ au luat parte artisti din Timisoara, Bucuresti, Bistrita, Cluj-Napoca, Bacau, dar si din afara granitelor, din Franta, Serbia si Germania. Lucrarile expuse în Atriumul Palas Mall apartin artistilor Calin Beloescu, Horea Bojin, Stefan Calarasanu, Adrian Chira, Róbert Köteles, Dana Constantin, Gopal Dagnogo, Maxim Dumitras, Stefan Pelmus, Mihai Perca, Cristian Sida, Romul Nutiu, Silviu Oravitzan, Tajó, Gheorghe Zarnescu, Aurel Vlad, Marius Bacriu, Sorin Bijan, Zamfira Bîrzu, Mihai Chiuaru, Delia Corban, Suzana Fântânariu, Nedim Hadziahmetovici, Ioan Iacob, Alexandru Jakabházi, Adriana Lucaciu, Doina Mihailescu, Radu Mihailescu, Atilla Nagy, Liviu Nedelcu, Alexandru Pasat, Sorin Purcaru, Bogdan Rata, Nada Stojici, Csaba Szabó, Lajos Ugron, Pavel Veres si Mihai Zgondoiu.
Adauga un comentariu