Eveniment-Social

BarriqueArt, expozitie unica in Romania, la Palas Mall

Publicat: 17 ian. 2014
1
In perioada 20 ianuarie – 2 februarie 2014, Palas Mall va gazdui o spectaculoasa expozitie de arta contemporana, denumita sugestiv BarriqueArt. Aproximativ 40 de baricuri, butoaie din lemn de stejar, folosite pentru a innobila vinul, au fost transformate cu maiestrie in opere de arta, de catre pictori si sculptori din tara si de peste hotare. Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 20 ianuarie, ora 18:00, in Atriumul Palas Mall, publicul avand parte de momente artistice si degustari de vin Cotnari.
Clientii Palas Mall vor avea ocazia sa admire lucrari cu forme si culori aparte, dupa concepte si solutii artistice inedite. Printre exponate se numara „casa-butoi”, „butoiul submarin”, „butoiul cu aripi de inger” sau reprezentari care au ca tema trecerea timpului, bucuriile vietii, nobletea sau taina facerii vinului. Expozitia BarriqueArt ajunge pentru prima oara la Iasi dupa succesul inregistrat in Timisoara, la Muzeul de Arta si la Iulius Mall, precum si in capitala Ungariei, fiind prezentata la Institutul Cultural Roman si la Muzeului Comertului si al Industriei Turistice din Budapesta. Proiectul a fost initiat de Andrei Herczeg, proprietarul Fundatiei Herczeg din Timisoara.
Printre cei care au dat forme noi butoaielor de stejar se numara si doi ieseni: Zamfira Birzu si Sorin Purcaru. Alaturi de acestia, la exercitiul creativ au luat parte artisti din orase precum Timisoara, Bucuresti, Bistrita, Cluj-Napoca, Bacau, dar si din afara granitelor, din tari precum Franta, Serbia si Germania. Lucrarile expuse in Atriumul Palas Mall apartin artistilor Calin Beloescu, Horea Bojin, ?tefan Calarasanu, Adrian Chira, Róbert Köteles, Dana Constantin, Gopal Dagnogo, Maxim Dumitras, ?tefan Pelmus, Mihai Perca, Cristian Sida, Romul Nutiu, Silviu Oravitzan, Tajó, Gheorghe Zarnescu, Aurel Vlad, Marius Bacriu, Sorin Bijan, Zamfira Birzu, Mihai Chiuaru, Delia Corban, Suzana Fantanariu, Nedim Hadziahmetovici, Ioan Iacob, Alexandru Jakabházi, Adriana Lucaciu, Doina Mihailescu, Radu Mihailescu, Atilla Nagy, Liviu Nedelcu, Alexandru Pasat, Sorin Purcaru, Bogdan Rata, Nada Stojici, Csaba Szabó, Lajos Ugron, Pavel Veres si Mihai Zgondoiu.Adauga un comentariu