Actualitate

Baronul, scos din prefectura

Publicat: 13 feb. 2009
1

• Deputatul liberal Relu Fenechiu a primit o notificare din partea conducerii prefecturii prin care este anuntat ca va trebui sa elibereze biroul pana la inceputul lunii martie • Prefectul Victorel Lupu l-a atentionat in scris pe Fenechiu ca, incepand cu data de 9 februarie, in termen de 30 zile de la data notificarii, va trebui sa plece definitiv din biroul respectiv si sa se mute in alta parte • Cu toate ca a primit o instiintare oficiala, Fenechiu continua sa se comporte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, refuzand sa discute cu prefectul despre acest subiect

Cu lacrimi in ochi, Relu Fenechiu isi va lua adio de la biroul de parlamentar pe care il ocupa in cladirea Prefecturii Iasi.

Deputatul liberal a primit o notificare emisa de conducerea prefecturii prin care este anuntat ca va trebui sa elibereze biroul pana la inceputul lunii martie. Prefectul Victorel Lupu l-a atentionat in scris pe Fenechiu ca, incepand cu data de 9 februarie, in termen de 30 zile de la data notificarii, va trebui sa plece definitiv din biroul respectiv si sa se mute in alta parte. Cu toate ca Fenechiu a primit instiintarea de cateva zile, nu a catadicsit inca sa vorbeasca cu prefectul, care l-a chemat de cateva ori la discutii. „Am trimis o notificare in conformitate cu un articol din conventia respectiva, in care se putea solicita sistarea intelegerii dintre parti. Practic, aceasta prevede parasirea biroului in termen de 30 zile dupa data notificarii. Nu stiu ce a zis despre acest lucru, pentru ca nu am primit nici un raspuns oficial de la Relu Fenechiu. Stiu doar ca a semnat cu mana lui aceasta conventie si daca asta arata hartia, el va trebui sa o respecte”, a sustinut prefectul Victorel Lupu. Seful prefecturii vrea ca in locul biroului de parlamentar sa functioneze un birou de presa, asta pentru ca ziaristii nu beneficiaza de un astfel de birou in prezent in Casa Patrata. Victorel Lupu a sustinut ca un birou de parlamentar nu are ce cauta intr-o institutie a Guvernului si, prin urmare, Fenechiu ar trebui sa-si faca bagajele. Normal ar fi ca un parlamentar sa-si deschida cabinet in colegiul unde a candidat si unde a castigat. Cum Fenechiu a candidat in Tomesti, normal ar fi ca el sa-si deschida cabinet acolo si nu in municipiul Iasi. Cu toate acestea, liberalul se tine tare si sustine ca nu pleaca pana cand nu primeste un alt birou in municipiu. Fenechiu a luat in primire biroul din prefectura in anul 2005, printr-o conventie semnata de Radu Prisacaru, prefectul arestat pentru luare de mita. Cum aceasta expira in acest an, Fenechiu a beneficiat de o prelungire pana in 2012, semnata de fostul prefect Marius Bodea. Acum, Fenechiu s-a izbit de Lupu, care a cerut eliberarea biroului pentru a aduce presa acreditata pe Casa Patrata in acel spatiu.
Comentarii
Adauga un comentariu