Eveniment-Social

Barbatii scapati de sub control de neveste ajung la gesturi extreme

Publicat: 08 sept. 2013
1

@ Un pumn de medicamente este solutia barbatilor pentru a scapa de framantarile care ii aduce in pragul unei crize @ Cei cu afectiuni psihice se folosesc de tratamentul prescris de medicul curant pentru a-si asigura moartea

Liniile de garda ale Spitalului Sf. Spiridon sunt luate cu asalt de ieseni care incearca prin orice mijloace sa-si puna capat vietii. Cei mai multi ajung in sectia de Toxicologie, iar in functie de gravitate sunt directionati la Terapie Intensiva. Cei mai multi pacienti sunt din randul barbatilor cu varsta peste 50 de ani, care aleg sa-si pregateasca in mod tacit propria moarte. Cei mai multi au la indemana pungi intregi de medicamente cu care s-au aprovizionat pentru a-si tine sub control afectiunile cu care au fost diagnosticati de medicii curanti. O clipa de neatentie din partea rudelor sau a sotiilor este de ajuns pentru a se indopa cu zeci de comprimate.

Cei diagnosticati cu afectiuni psihice, cu labilitate emotionala, ajung foarte repede in pragul unei crize care ii impinge spre o tentativa suicidala prin intoxicatie medicamentoasa. Dupa externare, iesenii cu boli psihice nu sunt monitorizati de absolut nimeni pentru a fi prevenite astfel de incidente finalizate deseori cu decesul. Doar rudele sau partenerele cu care isi impart viata trebuie sa stea cu ochii pe respectarea planului de tratament. Neurolepticele si benzodiazepinele sunt cele mai utilizate substante medicamentoase utilizate de cei care vor sa-si incheie socotelile cu viata, intr-un mod mai mult sau mai putin constient. 

„La Unitatea de Primire Urgente Iasi (UPU) au ajuns mai multi pacienti cu intoxicatii medicamentoase, voluntare in scop suicidal. Un barbat de 41 de ani din localitatea Erbiceni a fost adus in coma la spital. Acesta prezenta intoxicatie medicamentoasa cu neuroleptice, avand in istoricul medical un diagnostic de schizofrenie. Pacientul a fost directionat spre sectia de Toxicologie, la Terapie Intensiva. Din nefericire prognosticul ramane unul rezervat”, a precizat dr. Gabriel Perianu, medic primar de urgenta in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.
Adauga un comentariu