International

Barack Obama a fost confundat cu un ospatar si un valet de parcare

Publicat: 18 dec. 2014
1
Barack si Michelle Obama si-au marturisit, intr-un interviu pentru o revista americana, experientele personale cu rasismul, presedintele american dezvaluind ca a fost confundat cu un ospatar la o cina eleganta. 
„Am avut aceasta experienta, in calitate de Prima Doamna, intr-o deplasare foarte mediatizata intr-un (supermarket) Target, unde singura persoana care a venit la mine in magazin a fost o femeie care mi-a cerut sa o ajut sa ia ceva de pe un raft”, a declarat Michelle Obama pentru revista People, specializata in subiecte de actualitate din lumea vedetelor, scrie Mediafax.
„Aceste incidente, in comunitatea de culoare, fac parte din viata cotidiana”, a subliniat ea. La randul sau, Barack Obama a declarat ca a fost luat, in mai multe randuri, drept valet de parcare sau ospatar
„Nu exista barbat de culoare de varsta mea (…) caruia, in timp ce-si asteapta masina la iesirea din restaurant, sa nu-i intinda cineva cheile”, a declarat el, marturisind ca acest lucru i s-a intamplat si lui, personal.
„Purta smoking, la o cina foarte eleganta, iar cineva i-a spus sa se duca sa-i aduca o cafea”, a adaugat Michelle. 
Acest interviu a fost publicat in contextul in care tensiunile rasiale au fost reaprinse, in Statele Unite, de mai multe cazuri recente in care afroamericani neinarmati au fost ucisi de politisti albi. Mii de persoane au manifestat in tara, in unele cazuri in mod violent, impotriva violentelor din politie.
Sursa: hotnews.ro Adauga un comentariu