Actualitate

Bancpost isi calca clientii in picioare! O familie la un pas de a ajunge pe strada, dupa ce si-a achitat toate datoriile – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 27 sept. 2016

@ Ratele mari si abuzurile bancii au mai facut inca o data victime la Iasi @ Cu toate ca si-a achitat toata datoria catre banca, acest iesean se lupta de aproape un an sa nu fie executat silit

Cotidianul BUNA ZIUA IASI va prezentat in repetate randuri abuzuri facute de cei de la Bancpost. Iata ca un nou caz revoltator a iesit la iveala, dupa ce o familie din Iasi a fost la un pas de a fi executata silit, cu toate ca si-a achitat datoriile. In anul 2007, familia Stoian a luat un credit in valoare de 28.000 de franci elvetieni, iar anul trecut au achitat creditul integral. Cu toate acestea, s-au trezit cu un executor judecatoresc la poarta. Ceea ce a urmat este de-a dreptul incredibil.

” Am luat un credit in anul 2007, in valoare de 28.000 de franci, ipotecar. Anul trecut am achitat integral, iar apoi m-am trezit cu executorul care mi-a scos imobilul ipotecat la vanzare, pentru a recupera de la mine o datorie pe care o achitasem deja. Am reusit intr-un final sa opresc demersurile, dar ma judec in continuare cu firma de recuperari”, a precizat Remus Stoian. Mai mult decat atat, chiar daca are datoria achitata, omul are imobilul ipotecat blocat, iar soacrei sale ii este oprit lunar din pensie un anumit procent.

„Eu fata de Bancpost nu mai am nicio datorie, dar cu toate acestea am imobilul blocat, nu pot sa-l vand sau sa-l folosesc cum vreau. Soacrei mele ii este oprita in fiecare luna o anumita suma din pensie”, a completat ieseanul. Situatia este de-a dreptul incredibila, avand in vedere ca omul nu mai are nicio obligatie fata de banca. In acest moment, este intr-un proces cu firma de recuperari, proces pe care probabil il va castiga.

Nu este singurul caz

Va reamintim ca, o lupta lunga si inegala a fost purtata si de alta familie impotriva Bancpost. In luna martie 2008, o familie din Iasi a contractat un credit de la sucursala S.C. Bancpost S.A, in valoare de 71.900 CHF timp de 25 de ani, cu o dobanda fixa timp de sase luni, martie- septembrie 2008. Din septembrie 2008, dobanda a devenit variabila si continea o marja 0 (specificata in documente), la care s-a adaugat indicele Libor. Valoarea marjei a reprezentat aspectul atractiv care i-a determinat pe sotii Munteanu sa opteze pentru acest agent economic. Totul a mers perfect pana cand, dupa cum spun magistratii, SC Bancpost SA a incalcat diferite clauze.

„Asa cum am demonstrat si in instanta, unitatea bancara a inserat clauze abuzive, marindu-ne prin diverse artificii financiare dobanda si implicit creditul (au folosit un indice de referinta al bancii, formula de calcul fiind modificata discretionar doar in beneficiul lor). Marja, parte componenta a dobanzii, a fost de asemenea marita, de la 0 la 7,24 la suta. Astfel, la o dobanda de 7,35  la suta, achitam inainte, prin vointa bancii, lunar suma de 560 CHF, iar la o dobanda de 1,30 la suta stabilita in instanta, 160 CHF (prin respectarea marjei prevazuta initial de 0 la suta, plus indicele Libor). Diferenta de 400 CHF pe luna s-a stabilit ca era nedatorata”, a declarat Catalina Munteanu.

Ieseanca spune ca, urmare a acestor masuri abuzive, prin modificarea unilaterala a nivelului de dobanda, a castigat in instanta, pentru perioada septembrie 2008- decembrie 2014, recuperarea sumei de 15.896 CHF, reprezentand diferenta dintre suma aferenta ratei lunare si cea pe care ei au perceput-o. De asemenea, Catalina Munteanu a castigat in instanta si emiterea unui plan de rambursare, respectand dobanda stabilita in contractul initial, fara modificari ulterioare, insa, dupa cum spune femeia, banca nu respecta aceste masuri. Nici pana astazi banca nu a acceptat decizia judecatorilor si nu respecta obligatiile impuse.
Comentarii
  • Jigodile de la Bankpost lovesc din nou. Cred ca nu e niciun om care sa fi avut contact cu ei si sa nu fie furat. Daca i-as vedea in flacari as trece mai departe fluierand.

  • Cind vrei sa iti iei un imprumut la banca, te informezi din timp. Daca ai bani si vrei sa returnezi mai devreme la banca, mergi la ea si vorbesti acolo. Ai acte in original ( dovezi ) ca ai platit imprumutul? Mergi la banca.
    In totdeauna la un imprumut e si ceva dobinda si alte comisioane si taxe. E problema celui care crede ce se spune la reclame si in presa.

    • Te rog sa nu mai faci afirmatii doar de dragul de a te afla in treaba sau lipsa de ocupatie(nestiinta).Ai avut un credit de nevoi personale pe care sa-l fi rambursat anticipat?Esti total aeriana cu tot cu informatiile tale si pentru linistea ta iti pot transmite acte in original pe care le am.Dupa ce,ca esti un bun platnic si faci eforturi cum numai tu le stii(ca imprumutat)sa faci economii si sa mergi in acelasi timp cu ratele la zi,daca vrei sa iti rambursezi restul de credit inainte de vremea scadentei lui,iti pun in carca dobanda de rambursare anticipate de 4 la suta.Ce spui draguta acuma?In loc sa iti scada la dobanda ca rambursezi anticipat si pot da acei bani la alti imprumutati,tot pe tine te executa.Si credema ca dobanda era de 14% pe an plus0.25%comision gestionare lunar si am ajuns la o dobanda cumulata per total la 22.07%.

  • Luat credit de nevoi personale Bancpost 4000 euro. Inceput cu rata de 30 de euro. Dupa 1 an si jumatate rata sare brusc la 60 de euro si apoi la 80 de euro. Credit nevoi personale. Facut plangere nu s-a rezolvat nimic. Nu am mai platit nimic timp de 8 luni. Dupa 8 luni ma asteptam sa ma execute pe salariu primesc un telefon platiti doar 25 de euro pe luna asta insemnand doar dobanda. Le doresc la bancpost si la toti nenorocitii aia care ma sunat din partea la bancpost sa le cada plua. Sida si toate bolile cu transmitere sexuale sa aiba la fiecare luna. Cand platesc rata pac 25 de angajati bancpost sa ia boala.

  • E vreo banca pe lumea asta care functioneaza altfel? Ei vor profit, tu ai nevoie de bani, deci te ajuta ei, dar cum nimic nu e gratis pe lumea asta, iti cer ceva in plus, iti executa bunurile, te cauta si in gura de sarpe.

Adauga un comentariu