National

Bancile „vin si pleaca” de la noi. Vezi de ce

Publicat: 20 aug. 2014
1
Cei de la Bank of Cyprus mai fac un pas catre EXITUL TOTAL de pe piata romaneasca. Dupa ce in aprilie si-a vandut participatia de 10% din Banca Transilvania, pentru 82 milioane euro, acum Bank of Cyprus „scapa” si de „felia” pe care o detinea din Hotelul Marriott din Capitala, in schimbul a 95 milioane euro.
Vanzarea acestor active se incadreaza in strategia grupului de a se concentra pe afacerile si pietele cheie, potrivit Mediafax.

Citeste si: Lovitura incredibila data de un afacerist in buricul targului. O suma uriasa a disparut fara urma

De asemenea, se incadreaza in strategia bancii de a-si reduce prezenta in Romania si de a parasi intr-un final piata romaneasca.
„Vanzarea asigura iesirea de pe un activ semnificativ si specializat din Romania, in timp ce imbunatateste lichiditatea cu 95 de milioane de euro”, se arata intr-un comunicat Bank of Cyprus.
Banca Centrala a Ciprului a aprobat in luna aprilie a anului trecut transferul depozitelor sucursalei Bank of Cyprus din Romania, impreuna cu lichiditatea si creditele de retail si pentru IMM-uri care sa acopere valoarea pasivelor, in bilantul Marfin Bank, institutie de credit inregistrata in Romania si supravegheata de BNR.
Cipriotii cauta cumparator pentru Marfin Bank Romania.

Citeste si: Emotii pentru un afacerist iesean! Firma acestuia nu poate scapa de mana legii!
Adauga un comentariu