Economic Local

Banca celor bogati a ajuns si in Romania. Vezi cati bani trebuie sa ai ca sa fii clientul lor!

Publicat: 09 mart. 2012
1
Grupul financiar Bank Gutmann Private Banking are ca tinta pe piata romaneasca segmentul de clienti cu disponibilitati cash de peste un milion de euro, au anuntat, astazi, reprezentanti ai bancii
„Plafonul minim pentru deschiderea unui portofoliu pentru un client din Romania este de un milion de euro, pentru ca banca noastra face plasamente in active scumpe pe pietele internationale. Bank Gutman a reusit sa atraga de pe piata romaneasca intre 40 – 50 de clienti, pentru ca urmareste, in primul rand, ca acestia sa fie de calitate, adica sa fie cu bonitate si cu cunostinte in domeniul financiar”, a spus Ilinca von Derenthall, partener-asociat, seful Diviziei Internationale a bancii, potrivit capital.ro.
Oficialii Bank Gutmann considera ca evolutiile din Romania arata o directie buna catre care se indreapta economia.
„Cand vorbim despre perspective trebuie sa ne uitam nu doar la Romania, dar daca te uiti la evolutiile recente, cred ca se merge in directia buna”, a apreciat Friedrich Strasser, partener-asociat, membru al Consiliului de Administratie al bancii austriece.
Acesta a avertizat ca ne aflam in mijlocul unei furtuni si nu trebuie uitata „lectia” anului 2008, cand a izbucnit criza mondiala. De asemenea, trebuie atentie la ceea ce se intampla in Eurozone, daca va fi un „big-bang”, sau vor fi facuti pasii in directia corecta, trebuie urmarite evolutiile din SUA, unde campania electorala ar putea dinamiza economia, si trebuie tinut cont, de asemenea, de evolutiile din China, o piata cu mare potential de crestere. 
Strasser a definit actuala criza ca fiind o „furtuna perfecta”, cauzata de cresterea incertitudinilor din sectorul privat, declinul consumului si investitiilor, recurgerea la noi reglementari, cresterea taxelor si taierea cheltuielilor, cresterea riscului datoriei suverane, datoriile companiilor, devalorizarea activelor, cresterea somajului, lipsa de speranta a populatiei si accentuarea problemelor sectorului bancar.
Grupul administra, la 31 decembrie 2011, active de peste 13,7 miliarde euro, fata de 8,9 miliarde euro, in 2008, reprezentand averile a mai mult de 2000 de clienti la nivel global.
Bank Gutman, cu sediul la Viena, a fost fondata in 1922 si este detinuta in prezent de familia Kahane (80 la suta din actiuni) si 11 parteneri, care controleaza un pachet de 20 la suta din actiuni.Comentarii
  • Adica din cei doua mii de clienti din toata lumea, cincizeci sunt din Romania?? Pai atunci suntem tari de tot! De ce se plang conducatorii nostri ca e criza?

Adauga un comentariu