Actualitate

Balacareala totala in sedinta CL. Consilierii opozitiei s-au umplut de penibil

Publicat: 29 feb. 2016
1

@ Sedinta Consiliului Local Iasi nu a fost lipsita de incidente @ Consilierii locali ai opozitiei au incercat din nou sa puna bete-n roate unor proiecte demarate de primarie si au votat impotriva acestora @ Culmea, unii alesi locali au uitat de la mana pana la gura ce au discutat la sedinta anterioara

Cearta ca la usa cortului in sedinta ordinara a Consiliului Local de ieri. Alesii Iasului au avut din nou ceva de impartit pe unele proiecte de hotarare, o parte a consilierilor fiind nemultumiti de faptul ca Executivul primariei nu a luat in vizor o serie de propuneri facute in sedintele anterioare. Cei mai vehementi au fost consilierii locali ai opozitiei, care nu au scapat prilejul sa critice conducerea primariei pentru unele decizii. Si culmea, asta chiar daca la sedintele anterioare, cei de la PNL au spus cu totul altceva. Este si cazul liderului de grup al PNL, fostul viceprimar Marius Danga. Acesta a criticat unele actiuni demarate de municipalitate, sustinand ca sefii primariei nu au consultat si plenul CL.

„Grupul consilierilor locali PNL a depus un document privind revitalizarea zonei centrale. Am vrut sa instituim un regulament prin care zona sa fie transformata intr-una turistica. Vrem sa clarificam si ce se intampla si cu planul urbanistic general al Iasului. Un alt punct important tine de discutiile zona noului PUG. Ni s-a spus ca mai trebuie niste avize”, a sustinut liberalul Marius Danga. Culmea, acesta a uitat ce a cerut la ultima sedinta de plen a Consiliului Local. Unii consilieri locali PSD i-au inchis gura si i-au demonstrat, in baza procesului verbal de la sedinta anterioara, ca nu cauta decat sa-si faca reclama electorala.

„Eu nu am inteles de ce domnul Danga pune problema oportunitatii, cand tocmai dumnealui ne-a criticat la sedinta de buget ca suntem blocati numai pe fonduri europene si ca nu gasim si alte alternative de finantare, tocmai el spunand ca trebuie sa fim deschisi la toate sursele de finantare. Orice sursa de finantare in plus adusa la municipiul Iasi inseamna dezvoltarea acestei localitati”, a mentionat Catalin Bulgariu.

Ca totul sa fie complet, Danga a tinut mortis sa strecoare si niste expresii nelalocul lor, in limba engleza. Fie ca vorbea de fonduri europene sau de achizitia de autobuze noi „second hand”, liberalul a starnit nemultumirea celorlalti consilieri. „Este incredibil cum pot fi rastalmacite cuvintele unui om. Eu spuneam la sedinta de buget ca primaria are cel mai mic capitol de fonduri europene ever, nu ca suntem blocati si ca avem ca finantare doar fonduri europene. As vrea sa ne aplecam mai mult in aceasta directie si sa nu ne fi blocat doar pe POR”, a replicat Danga. Dupa ce Bulgariu i-a citit din procesul verbal anterior, Danga si-a inghitit cuvintele. Ca totul sa fie complet, si edilul orasului, Mihai Chirica, i-a dat o replica fostului viceprimar PNL.

„Legat de revitalizarea zonei centrale, aceasta cuprinde proiecte culturale ce deja se intampla in fiecare saptamana in zona centrala a municipiului Iasi. Suntem un oras cu care ne mandrim, cu statutul de capitala a Moldovei si culturii romanesti. Nu a facut nimeni vreun imprumut, sunt foarte multi pasi pana poti obtine unul. Domnul Danga este foarte putin informat, consilierii au fost chemati pe marginea discutiilor pe noul PUG”, a precizat Chirica.
Comentarii
  • Domnule Danga Marius….nu vrei matalutza s a faci un bine iesenilor ??? nu mai candida la CL. si dute matalutza la Birladul tau si fa ce vrei acolo…si lasa-ne pe noi iesenii in pace ca ne-am saturat de venetici care au distrus orasul.Ne-am saturat de toti cei care au transformat orasul Iasi in batjocora politica…toti sunteti niste oportunisti flaminzi si avizi dupa putere si inavutire…putin v a pasa de iesenii si orasul Iasi.Ati venit aici niste neica-nimeni,v-am hranit,v-am instruit, si voi ???? Ne-ati vindut pt niste ,,argintii” iudelor ce sunteti….aveti bunul simt daca-l mai aveti si lasa-tine….acum la sfirsit de mandat puteti s a trageti linie….nu ati facut nimic veneticilor doar va-ti instarit mai bine. !!!

Adauga un comentariu