Eveniment-Social

Balacareala totala in CJ. Motivul este de-a dreptul halucinant

Publicat: 26 feb. 2016
1

@ Pe final de mandat, consilierii judeteni au ajuns sa se certe ca la usa cortului @ Marul discordiei a fost legat de infiintarea unei fundatii culturale, care sa se ocupe printre altele si de FILIT @ Proiectul a ramas nefinalizat, in ciuda presiunilor venite din partea unor consilieri judeteni

Scandal urias in plenul Consiliului Judetean Iasi. Alesii judetului s-au balacarit ca la usa cortului, pentru un proiect de hotarare ce nu a mai fost trecut pe ordinea de zi si care a vizat infiintarea unei fundatii culturale care sa sprijine proiectele judetului. Practic, sefii CJ nu au luat in calcul si o adresa trimisa de primarie privind infiintarea unei fundatii comune, motivat de faptul ca nu toate avizele pregatite si nici nu se stie inca forma de organizare. Scandalul s-a iscat in jurul organizarii Festivalului International de Literatura si Traducere (FILIT), gestionat de Muzeul Literaturii Romane si finantat de CJ. Cei de la PNL au cerut ca aceasta fundatie culturala sa fie infiintata, in vreme ce consilierii PSD au sustinut ca nu este inca oportun proiectul, pana nu se clarifica situatia juridica si modul de infiintare.

„Noi am votat anul trecut pentru infiintarea unei fundatii. Am avut un proiect ca FILIT, care s-a pierdut. Nu poate un muzeu, cu doar cativa angajati, sa gestioneze un astfel de proiect. Externalizarea este necesara in aceasta privinta. Am pus in sarcina MLR o traista de bani si l-am obligat sa faca festivalul”, a mentionat Eduard Boz, liderul consilierilor judeteni PNL. Social democratii au sustinut ca proiectul trebuie amanat.

„Proiectul nu putea intra pe ordinea de zi, pentru ca nu se respecta procedurile legale. Curtea de Conturi a stabilit clar ca nu se pot externaliza serviciile. Nu putem sa infiintam o fundatie doar ca unele firme sa obtina contracte. Asta nu trebuie sa ne determine pe noi sa infiintam asa o fundatie. Cei de la PNL vor sa arate ca noi suntem vinovati. Este o joaca politica evidenta”, au mentionat cei de la PSD. Proiectul nu a mai intrat pe ordinea de zi, chiar daca alesii judetului s-au certat mai bine de jumatate de ora pe aceasta tema.
Comentarii
  • De ce uita oare liberalii ca un reprezentant al lor, pus de pe timpul lui Fenechiu,Bratescu Liviu a reusit sa inchida o institutie de cultura cum este Ateneul Tatarasi,tocmai datorita incompetentei sale? Daca mai adaug ca a pierdut si in competitia cu Elena Udrea,acest iepuras pierzator, cred ca trage foarte mult si partidul sau in jos.

Adauga un comentariu