Eveniment-Social

Baietelul mutilat de mama lupta sa traiasca. O echipa de medici il supravegheaza permanent

Publicat: 05 oct. 2015
1

@ Medicii de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi care se ocupa de baietelul de 5 ani fac eforturi uriase pentru a-l salva pe copil @ Riscurile de aparitie a unor complicatii sunt foarte mari

Dupa sapte zile de la tragedie, baietelul mutilat de propria mama incearca din rasputeri sa supravietuiasca. O intreaga echipa de medici este in permanenta in preajma copilului de 5 ani si depune eforturi mari pentru a-l salva. Pana acum, baietelul a suferit doua interventii chirurgicale de mare complexitate, in care medicii chirurgi Sidonia Susanu si Sergiu Straticiuc i-au amputat piciorul stang, i-au replantat membru inferior drept si i-au refacut membru superior stang. Prognosticul medicilor privind evolutia starii de sanatate a copilului este, in continuare, foarte rezervat. Managerul Spitalului Sf. Maria din Iasi a solicitat medicilor care se ocupa de ingrijirea baietelului sa solicite absolut tot ce este nevoie pentru a-l salva pe micut.

„Copilul este internat la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva intr-o stare grava. Medicii lupta enorm pentru a-l salva de la amputatia celuilalt membru inferior, care a fost replantat. Am cerut medicilor sa-mi spuna daca au nevoie de ceva anume pentru acest copil. Daca nu avem in spital anumite dispozitive, medicamente sau materiale sanitare speciale pentru acest copil, le vom achizitiona imediat. Deja am aprobat sa se cumpere anumite fire speciale si dispozitive. Permanent exista o echipa de medici care se ocupa de acest copil. Este cumplit ce i s-a intamplat acestui baietel. Medicii fac tot posibilul ca sa-i salveze celalalt picior de la amputatie si unul dintre membrele superioare. Lupta e foarte mare, pentru ca riscul de aparitie a unor complicatii este enorm. Sa speram ca echipa medicala va reusi sa-l ajute pe copil sa depaseasca perioada critica”, a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi.

Mama baietelului, in varsta de 30 ani, este internata la spitalul din Campulung Moldovenesc, medicii fiind nevoiti sa-i amputeze piciorul drept. De asemenea, medicii au precizat ca este intr-o stare vizibila de depresie. Miercuri, 30 septembrie, tanara si-a luat baietelul in brate si s-a aruncat in fata trenului, in apropiere de gara din Campulung Moldovenesc. Din primele cercetari, se pare ca tanara mama a premeditat totul. Aceasta, impreuna cu copilul, locuieste la parinti. Femeia suferea din cauza ca nu se mai intelegea cu sotul care lucreaza in Italia. Tanara se descurca foarte greu, pentru ca nu are niciun venit, fiind ajutata de parintii ei.
Adauga un comentariu