Remedii naturiste

Baia de aburi, remediu foarte bun pentru acnee

Publicat: 21 ian. 2015
7
Acneea reprezinta cea mai intalnita forma de afectarea a pielei fetei. Pe langa ingrijorea speciala care trebuie sa fie acordata, este important sa se realizeze si bai de aburi. Acestea intineresc aspectul pielii si o improspateaza. Ajuta la inlaturarea oboselii si a stresului. 

Acneea este ereditara? 

Baile de aburi se pot realiza cu ajutorul folosirii uleiurilor din petale de trandafir, lamaie, musetel, lavanda sau lemn de santal. Trebuie sa stiut ca este important ca uleiurile naturale si sa nu fie folosite intr-o cantitate foarte mare, pentru ca ar putea produce iritatii.

Leacuri cu varza murata pentru arsuri, contuzii, dureri de cap si acnee 

Pentru baia de aburi este nevoie de un prosop mare si un vas. In acest vas se toarna doi litri de apa clocotita si doua picaturi de ulei. Se acopera capul cu prosopul si se aplica o crema de fata in jurul ochilor. Se apleaca capul deasupra bolului dar la o distanta nu mai mare de 30 – 45 cm de vasul cu apa. Se sta aproximativ un sfert de ora deasupra vasului cu aburi dupa care se clateste fata cu apa.

Tehnologia moderna reduce porii si trateaza acneea 

Daca vreti sa scapati de cosuri mai repede, este important ca baile de aburi sa se realizeze o data pe saptamana pentru cei cu ten normal, timp de aproximativ 7 minute, iar pentru cei cu ten gras se poate realiza de 3 ori pe saptamana, aproximativ cate 12 minute. Pentru cei cu un ten mixt se pot face o data la 2 saptamani si sa dureze aproximativ 10 minute.Adauga un comentariu