Eveniment-Social

Bacalaureatul de toamna a ajuns la final. Rezultatele vor fi afisate saptamana viitoare

Publicat: 26 aug. 2016
1

Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat a ajuns la final. Ieri, elevii inscrisi in aceasta sesiune au sustinut proba la alegere a profilului si specializarii, dintre care Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie. In judetul Iasi ar fi trebuit sa sustina aceasta ultima proba 864 de candidati. In schimb, doar 683 s-au prezentat la probele la alegere, numarul celor absenti fiind de 179.

Doi elevi au fost eliminati din examen pe motiv ca au incercat sa copieze. Acestia sunt si singurii candidati eliminati din salile de examinare in aceasta sesiune de toamna a bacalaureatului. Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi afisate in cursul zilei de luni, 29 august. La Geografie, elevii au avut de analizat mai multe puncte. La unul dintre acestea, trebuiau sa specifice clar pe harta statele si capitalele indicate, dar si sa precizeze diferite tipuri de clima din statele mentionate, precum si combustibilii cei mai des utilizati in acele tari.

La un alt punct, candidatii au trebuit sa specifice denumirea unor rauri, orase, tipuri de relief. Un alt punct a vizat aspecte legate de statele membre ale Uniunii Europene, populatie, etc. La Psihologie, candidatii au avut un subiect din test grila, compus din zece intrebari. La un alt punct, candidatii trebuiau sa precizeze intelesul a doua procese psihologice, iar la punctul trei au avut de analizat cerinte legate de stadiul procesului creativ sau sa evidentieze o trasatura de caracter.
Adauga un comentariu