National

Avocatul Mateut despre Sebastian Ghita: „…e nebun”

Publicat: 07 oct. 2016
1
Deputatul Sebastian Ghita a depus, saptamana aceasta, la Parchetul General, indicativul avionului folosit pentru a obtine semnaturile necesare lui Kovesi. Cea mai noua proba depusa la parchet vine sa intareasca autodenuntul sau, in care sustine ca a participat, alaturi de alti demnitari ai statului roman, la masluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Ghita ar fi declarat ca a fost insotit la Cluj de ministrul Delegat pentru Invatamantul Superior, Mihnea Costoiu, pentru a-l convinge pe profesorul Gheorghita Mateut sa-i dea girul Laurei Codruta Kovesi. Avocatul Gheorghita Mateut a declarat ca nu s-a vazut niciodata cu Sebastian Ghita la Cluj si lanseaza un atac la adresa deputatului, spunand ca „e nebun”. Puteti trage concluzii din dialogul de mai jos:
„- EVZ: V-ati intalnit cu Ghita pentru a semna raportul?
– Avocat Gheorghita Mateut: Nu, am vazut ce a declarat. E nebun. Pe Ghita l-am vazut pentru prima data pe holurile Instantei Supreme. Nu l-am cunoscut pana atunci niciodata. Nici vorba sa vina cu avionul particular la Cluj. Eu am intocmit si am semnat raportul, impreuna cu Gabriel Boroi si Dumitra Popescu, la Bucuresti, in Ministerul Educatiei, unde era comisia. Noi am fost chemati ca si specialisti.
– Cine v-a chemat atunci?
– Nu imi mai amintesc exact cu cine am discutat, dar toate documentele erau la Gabriel Boroi. Ne-au chemat ca specialisti pentru ca cei din consiliu nu aveau studii juridice.
– Pe Costoiu l-ati vazut vreodata? A venit la dumneavoastra la Cluj?
– Nu. Nu ne-am vazut niciodata la Cluj si nu-mi amintesc sa ne fi vazut.
– Pe 29 septembrie ati declarat pentru Mediafax ca nu va amintiti ca ati semnat acel raport.
– Atunci am vorbit ca nu imi amintesc sa fi facut parte din Consiliu, nu vorbeam despre raport cu jurnalistii. Pe Ghita il dau in judecata”.Adauga un comentariu