National

Avocatii Elenei Udrea cer rapoartele SPP: „Nu era in minister in momentul in care denuntatorul spune ca i-ar fi dat mita”

Publicat: 27 feb. 2015
1
Avocatii Elenei Udrea cer Serviciului de Protectie si Paza (SPP) rapoartele Ministerul Dezvoltarii din perioada in care deputatul detinea portofoliul acestui minister. Avocatii vor sa demonstreze ca Elena Udrea nu se afla in minister in momentul in care aceasta ar fi primit mita de 900.000 de euro. Procurorii DNA sustin ca Elena Udrea a primit de la Adrian Gardean suma de 900.000 de euro intr-o geanta neagra, la sediul ministerului.
„La data de 06.10.2011, inculpatul Gardean Adrian si (…..) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, avand asupra lor suma de 900.000 EURO intr-o geanta de voiaj de culoare neagra. Gardean Adrian a intrat singur in cladire, accesul fiind realizat de catre Nastasia Gheorghe, si s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Cei doi au intrat singuri intr-o sala de sedinte aflata in vecinatatea biroului, iar Gardean Adrian i-a inmanat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicand totodata care este continutul acesteia. Nastasia Gheorghe a consultat situatia alocarilor bugetare pentru cele doua societati si a cerut lui Gardean Adrian ca, in contul diferentei datorate, sa incheie un contract de sponsorizare in valoare de 3 milioane RON pentru ‘Gala Bute’ cu o societate administrata de Rudel Obreja.
In acest context, Nastasia Gheorghe a afirmat ca plata acestei sume reprezinta o problema personala a ministrului, careia trebuie sa ii gaseasca o rezolvare. Ulterior, Nastasia Gheorghe a inmanat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, in cabinetul acesteia, comunicandu-i provenienta si suma care se gasea in interior, si i-a adus la cunostinta intelegerea referitoare la sponsorizarea societatii administrate de Rudel Obreja in contul diferentei”, se arata in probatoriul DNA.Adauga un comentariu