Local

Aviz capsunarilor si celor care vor sa se casatoreasca! Pentru eliberarea buletinului se asteapta o luna

Publicat: 17 iul. 2014
1

@ Eliberarea buletinelor la Iasi a devenit un calvar al asteptarii @ Implementarea unui sistem informatic nou a dat peste cap modul de lucru de la Evidenta Persoanelor

Termenul de eliberare a buletinelor a crescut la Iasi de 15 ori intr-o luna. De vina este noul sistem informatic pe care Directia Locala de Evindenta a Populatiei (DLEP) este obligata sa il implementeze. Desi initial termenul de eliberare a fost dus de la 5 zile la 15 pe perioada in care este calibrat sistemul informatic, cei de la DLEP au revenit cu o noua rectificare, ducand termenul de eliberare la 30 de zile. Practic, perioada s-a marit de 15 ori pentru ca pe vechea infrastructura functionarii de la Evidenta Persoanelor reuseau sa elibereze un act de identitate in numai doua zile. Cele mai mari probleme le pot avea in aceasta vara cei care vin din strainatate si vor sa isi schimbe actele de identitate, dar si cei care se casatoresc in vara aceasta la Iasi si vor sa plece in luna de miere in strainatate. Acestia sunt sfatuiti de cei de la DLEP sa apeleze la Directia de Pasapoarte pentru eliberarea unui pasaport temporar.

„Avand in vedere schimbarea majora de aplicatie informatica in care se actualizeaza datele personale, in care se tiparesc actele de identitate, dar si numarul in crestere de solicitari inregistrate in perioada iulie-august, termenul de eliberare a actului de identitate este conform legii, de 30 de zile. Anuntam pentru ca sunt sincope de ordin tehnic, independent de institutia noastra, care au intarziat editarea actelor de identitate. Inainte se edita in maxim 5 zile, acum termenul este de 30 de zile. Pe de alta parte, amintim cetatenilor ca au posibilitatea de a solicita un act de identitate cu 6 luni inaintea expirarii, care este de ziua de nastere”, a precizat Marius Bodoga, seful Directiei Locale de Evidenta a Populatiei. Potrivit acestuia, in prima jumatate a anului au fost inregistrate la DLEP Iasi circa 36.000 de cereri de eliberare a unor acte de identitate.
Adauga un comentariu