Eveniment-Social

Aveti grija ce semnati! O fosta clienta, hartuita de o firma care detine monopolul in Iasi

Publicat: 09 nov. 2014
1

@ Ieseanca nu stie ce sa mai faca sa scape din aceasta situatie @ Nicio autoritate in domeniu nu a luat masuri clare pentru a stabili cine are dreptate @ Toti iesenii care au depus sesizari anul trecut si se afla in aceeasi situatie risca sa pateasca la fel @ Tanara vrea sa incerce orice solutie pentru a scapa de abuzurile firmei @ „Nu mi se pare deloc normal sa se intample acest lucru. Daca nu reuseste nimeni din cadrul institutiilor abilitate sa ma lamureasca, o sa dau in judecata firma”, a spus fosta abonata.

O tanara din Iasi se lupta de aproape un an sa scape de o decizie incorecta venita din partea unei firme care detine monopolul in municipiu. In aceasta situatie risca sa ajunga alte cateva persoane care au procedat la fel ca ea pentru ca au incercat sa scape de abuzurile societatii Dalkia. Ieseanca nemultumita de situatie este decisa sa nu plateasca niciun ban pentru ca a fost tratata necorespunzator. Desi a incercat sa obtina un punct de vedere din partea institutiilor abilitate, raspunsurile au intarziat sa apara. Astfel, de aproape un an se confrunta cu o situatie foarte grava. „Cei de la Protectia Consumatorilor mi-au spus ca mai asteapta raspunsuri de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC). Eu am mai primit facturi in continuare. Nu le-am platit si nici nu le voi plati. Nu se poate ca drepturile clientilor sa nu fie respectate”, a mai spus R.C., tanara nemultumita.

Zeci de ieseni au declarat razboi firmei Dalkia

Iesenii tot mai nemultumiti de serviciile oferite se SC Dalkia Termo Iasi au depus zeci de sesizari in ultimii doi ani. Daca unii au reclamat faptul ca nu li se permite sa se debranseze si au renuntat la operatorul de termoficare, chiar daca au facut-o fara aprobarea reprezentantilor firmei, altii nu au beneficiat de caldura, desi temperaturile au fost scazute. Cei din prima categorie, care s-au debransat, risca sa pateasca la fel cum s-a intamplat cu ieseanca R.C. Aceasta a primit o notificare din partea Dalkia prin care era anuntata ca trebuie sa plateasca in urmatorii 18 ani penalizari pentru ca s-a debransat ilegal. Aceasta sustine ca va incerca si pe cale legislativa sa isi faca dreptate.

Citeste si: EXPLOZIV! Planul secret prin care Dalkia ii obliga pe ieseni sa plateasca facturi aberante inca 18 ani

„Daca nu mai primesc niciun raspuns clar din partea autoritatilor competente, ma gandesc sa dau in judecata operatorul de termoficare. Nu mi se pare corect ce se intampla cu clientii acestei firme. De ce nu ni se permite debransarea daca platim prea mult pentru caldura?”, a mai spus R.C. Ieseanca sustine ca primeste in continuare facturi. Prima a primit-o anul trecut, in luna septembrie, insa a fost stornata. Incepand cu luna ianuarie, anul acesta, a primit alte facturi care insa nu au mai fost stornate. Nemultumita de situatie, aceasta a depus mai multe reclamatii la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi si la ANRSC, insa nu a primit un raspuns clar cu privire la situatia in care se afla.

Te-ai debransat, platesti

Reprezentantii SC Dalkia Termo Iasi nu au oferit un punct de vedere pana la inchiderea editiei. Raspunsul prin care ieseanca era anuntata sa plateasca penalizari in urmatorii 18 ani pentru ca s-a debransat ilegal a fost primit la inceputul acestui an. „Conform unei decizii a conducerii operatorului economic reclamat rezulta ca suma cu titlu de penalizare facturat pentru clientii care s-au deconectat de la sistemul de incalzire cu incalcarea conditiilor cumulative impuse de lege va fi echivalenta cu valoarea energiei termice aferenta radiatoarelor conectate dintr-un apartament cu suprafata utila si suprafata echivalenta termic similare cu cele din apartamentul caruia se factureaza penalizari. De asemenea, in decizia amintita, se mentioneaza ca suma reprezentand penalizari pentru deconectare ilegala se va factura lunar, pana la reintrarea in legalitate, dar nu mai mult de perioada ramasa din contractul de delegare a serviciului public de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice din municipiul Iasi, respectiv pana in anul 2032”, se arata in raspunsul Dalkia.
Adauga un comentariu